flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новини з судів: 12 років за державну зраду та участь у бойових діях проти правоохоронних органів України й військовослужбовців ЗСУ

15 листопада 2023, 15:24

Судді Господарського суду Житомирської області продовжують підтримувати наших Захисників та Захисниць.

Впродовж останніх місяців цього року було придбано бензопили, зимовий тактичний одяг та взуття, каску кевларову з аксесуарами для тактичного бойового медика. Зокрема, надали адресну допомогу для закриття зборів на придбання автомобіля та тепловізійного монокуляра.

Також судді систематично перераховують кошти на потреби бойових медиків (одяг, харчування тощо).

Господарський суд Житомирської області

14 листопада 2023 року Корольовський районний суд м. Житомира ухвалив вирок громадянину України К., уродженцю Донецької області, обвинуваченому у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 258-3 (Публічні заклики до вчинення терористичного акту, а також розповсюдження, виготовлення чи зберігання з метою розповсюдження матеріалів з такими закликами) частиною 2 статті 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України.

Під час судового розгляду стало відомо, що обвинувачений К. у 2015 році перебуваючи на території Донецької області, добровільно вступив до підрозділу так званої «Донецька Народна Республіка», у складі якого діяв на посаді оператора взводу, маючи псевдо військове звання та позивний.

Брав активну участь у бойових діях проти правоохоронних органів України й військовослужбовців Збройних Сил України, на момент проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних Сил.

Розглянувши вказане провадження у межах висунутого обвинувачення, дослідивши докази у справі в заявленому сторонами обсязі, суд визнав винним громадянина К. та призначив покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, у виді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Корольовський районний суд м. Житомира