flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Максим Пампура: "Співпраця з Проєктом ЄС "Право-Justice II" – це завжди конструктив, оперативність і результативність"

27 листопада 2023, 14:21

Виконувач обов'язків Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура взяв участь у засіданні керівного комітету Проєкту ЄС "Право-Justice II", який відбувся 24 листопада 2023 р. в Києві.

Під час засідання підсумовано період діяльності Проєкту ЄС "Право-Justice II у період з квітня по листопад 2023 р. та означено подальші напрямки діяльності Проєкту ЄС, що будуть реалізовуватися за підтримки "Право-Justice IIІ".

"Співпраця з представниками проєкту – це завжди конструктив, оперативність і результативність. Навіть у складних умовах воєнного стану нам є чим пишатися і ми можемо сміливо говорити про ті напрямки, над якими нам ще необхідно працювати. Тому найперше я дякую Проєкту ЄС за допомогу і підтримку у відновленні роботи судів на деокупованих територіях України: Київської, Чернігівської, Харківської, Херсонської областей. Також дякую Проєкту за допомогу в роботі над новою схемою місцевих окружних судів, яка проводиться відповідно до нового адміністративно-територіального устрою України. Досвід європейських держав у цьому питанні є для нас дуже важливим", - наголосив Максим Пампура.

В. о. Голови ДСА України відзначив, що Ініціатива "Модельні суди" - це корисна практика, яка містить цілий ряд практичних компонентів. Зокрема, запровадження у судах волонтерських служб, проведення тренінгів для працівників апарату судів, суддів та працівників Служби судової охорони щодо роботи з вразливими категоріями відвідувачів суду тощо.

Максим Пампура наголосив на важливості вдосконалення та розвитку Електронного суду та модулів Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

"Ми маємо розуміти, що це дійсно ключовий, пріоритетний напрямок, на якому необхідно зосереджувати наші зусилля. Крім того,  дякуємо Проєкту за допомогу в роботі над аудиторським звітом, зокрема його технічною частиною, що пов'язана з ЄСІТС, за роботу над проєктом єдиного реєстру виконавчих документів та проєктом, що пов'язаний з інтеграцією АСДС з інформаційною системою Укрпошти. Впевнені, що це дозволить нам зекономити багато часу і зробити більш ефективною роботою в цьому напрямку", - сказав Максим Пампура.

Пресслужба ДСА України