flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Максим Пампура: "Важливо щоб всі позитивні напрацювання Ініціативи "Модельні суди" були впровадженні в судовому адмініструванні"

04 грудня 2023, 12:06

Виконувач обов'язків Голови Державної судової адміністрації України Максим Пампура взяв участь у роботі конференції "Модельні суди України 2022-2023: напрацювання воєнного часу", що відбулася у Львові 1 грудня 2023 року.

На конференції представлено кращий досвід організації роботи українських судів в умовах війни, а також обговорено поширення кращих практик на суди.

"Суд у нинішніх умовах – це зовсім інший суд нашої держави. Отриманий досвід – евакуація, припинення-відновлення роботи судів, збереження життя людей, безпекові питання - це все нові та масштабні виклики, що потребували негайних дій та прийняття невідкладних рішень. І такі рішення приймалися!", - сказав Максим Пампура, звертаючись з вітальним словом до учасників заходу.

Він також зазначив, що за час війни і в процесі деокупації українських територій, у таких надзвичайно складних умовах, керівництво кожного з судів продемонструвало і демонструє злагодженість дій, приймаючи якісні рішення про організаційне забезпечення роботи суду.

"Наразі здійснюється процес відновлення роботи судів, що розташовані на територіях, які були тимчасово окуповані, або які перебували в районі активних бойових дій, тому нам важливо щоб всі позитивні напрацювання, які акумулювала Ініціатива "Модельні суди", та інновації, які вона популяризує, були впровадженні в судовому адмініструванні українських судів",- наголосив виконувач обов'язків Голови ДСА України.

Максим Пампура також висловив вдячність організаторам конференції: пані Анні Адамcкій-Ґаллант, міжнародній головній експертці, керівниці компоненту Судова реформа Проєкту ЄС "Право-Justice", Ользі Срібняк та Володимиру Чабану, головним національним експертам Проєкту ЄС "Право-Justice", а також присутнім керівникам апаратів судів, які є ініціаторами інноваційних змін у судах, за організацію заходу і висловив сподівання, що подальша плідна співпраця Проєкту ЄС "Право-Justice" з ДСА України матиме тільки позитивні результати.

Пресслужба ДСА України