flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України разом з судами вживає заходи щодо безперебійного постачання електричної енергії

11 грудня 2023, 16:55

З метою належного функціонування судів на початку жовтня поточного року Державною судовою адміністрацією України запропоновано судам, територіальним управлінням ДСА України звернутися з відповідними листами до учасників роздрібного ринку електричної енергії, з якими суд, територіальне управління ДСА України уклали договір про надання послуг з розподілу електроенергії щодо не відключення приміщень судів від постачання електричної енергії, а також до відповідних військових адміністрацій щодо сприяння та забезпечення безперебійним постачанням електричної енергії.

За результатами проведеної роботи 112 органів судової влади (апеляційні суди, місцеві господарські та окружні адміністративні суди, територіальні управління ДСА України щодо місцевих загальних судів) звернулися з відповідними листами до відповідних військових адміністрацій та учасників роздрібного ринку електричної енергії стосовно вжиття заходів щодо безперебійного постачання електричної енергії в приміщення судів.

За результатами проведеної роботи отримано 71 відповідь щодо сприяння не відключення електричної енергії у зимовий період.

Крім того, з метою забезпечення безперебійного електроживлення судів, за потребою судів та територіальних управлінь ДСА ( щодо місцевих загальних судів) було визначено, що придбання альтернативних джерел енергопостачання потребує 511 судів. Ураховуючи наведене, в жовтні поточного року були збільшені кошторисні призначення відповідним судам та ТУ ДСА України для придбання відповідного обладнання.

Судами та ТУ ДСА України було визначено тип та характеристики альтернативного джерела енергопостачання для кожного суду окремо.

На сьогодні забезпечено альтернативними джерелами енергопостачання (генераторами, зарядними станціями, гібридними інверторами, акумуляторними батареями тощо) 156 місцевих загальних судів міста Києва, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Полтавської, Сумської, Харківської, Чернігівської областей, 12 апеляційних судів, 13 господарських судів, 7 окружних адміністративних судів.

Крім того, станом на 11 грудня поточного року укладені договори на придбання відповідного обладнання, очікується їх поставка та проведення платежів в органах Держказначейства у 3 окружних адміністративних судах, 1 господарському суді та 7 ТУ ДСА України (в Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській областях).
Також на сьогодні завершується процедури закупівлі альтернативних джерел енергопостачання 21 судом та 9 ТУ ДСА України (в Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Запорізькій, Львівській, Одеській, Рівненській, Херсонській, Чернівецькій областях).
Таким чином, до кінця поточного року вживаються всі необхідні заходи щодо забезпечення судів альтернативними джерелами електроживлення на період відключень від електропостачання.

Пресслужба ДСА України