flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України звернулась до Уряду щодо створення належних умов оплати праці державних службовців у системі правосуддя

11 січня 2024, 17:25

З метою упорядкування умов оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя на основі класифікації посад ДСА України 10 січня 2024 року звернулась до Прем'єр-міністра України з ініціативою щодо необхідності розглянути в установленому законодавством порядку розроблений ДСА України проєкт постанови Уряду "Питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя на основі класифікації посад у 2024 році", зокрема, запропоновано затвердити перелік типових посад державної служби в системі правосуддя в межах рівнів посад.

Як відомо, 29 грудня 2023 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 1409, якою затверджено схему посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням сімей і рівнів посад, юрисдикції та типів державних органів у 2024 році та перелік типових посад державної служби в межах рівнів посад.

"Однак, у переліку відсутні посади державної служби, які наявні лише в судах, органах та установах в системі правосуддя" – зазначив т. в. о. Голови ДСА України Максим Пампура.

Очільник ДСА України підкреслив, що постановою Уряду від 29.12.2023 № 1409 установлено, що під час переведення державних службовців на інші посади державної служби застосовується перелік посад державної служби, що прирівнюються до відповідних підкатегорій, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 року № 15, для визначення підкатегорії посади державної служби, необхідної для встановлення рівнозначності посади.

Водночас постановою Уряду від 29.12.2023 № 1409 не враховано, що посади державної служби в системі правосуддя визначено схемою посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 року № 358.

Максим Пампура акцентував на тому, що прийняття проєкту постанови Уряду "Питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя на основі класифікації посад у 2024 році" сприятиме створенню належних умов оплати праці державних службовців у системі правосуддя.

У зв’язку з важливістю врегулювання питання оплати праці державних службовців системи правосуддя, ДСА України також звернулась до Голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Дениса Маслова та до Голови Вищої ради правосуддя Григорія Усика з проханням підтримати ініціативу ДСА України щодо створення належних умов для функціонування судів, органів та установи системи правосуддя, гарантованих Конституцією України.