flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про середній розмір заробітної плати та стимулюючих виплат працівників апаратів судів та установ за 2023 рік

05 лютого 2024, 13:02

Державною судовою адміністрацією України за підсумками 2023 року опрацьовано інформацію про середній розмір заробітної плати та стимулюючих виплат працівників апаратів судів та установ на підставі звітності про фактичні видатки на оплату праці за січень – грудень 2023 року, наданої судами і установами. (додаток 1. Інформація щодо фактичних видатків на оплату праці за 2023 рік)

Потрібно зазначити, що Державною судовою адміністрацією України для збереження кваліфікованих кадрів та підвищення рівня заробітної плати  здійснено плановий розрахунок потреби для  забезпечення стимулюючими виплатами фактичну чисельність працівників апаратів місцевих та апеляційних судів розрахунково у розмірі     70 %  та органів і установ системи правосуддя розрахунково у розмірі 40 % від посадового окладу за період січень – грудень 2023 року. Пропозиції  про перерозподіл бюджетних асигнувань щодо збільшення в частині оплати праці та нарахування на неї  погоджено Вищою радою правосуддя рішенням від 21.12.2023 року №1384/0/15-23.

Також, Державною судовою адміністрацією України при розрахунку потреби в додаткових коштах було враховано  завантаженість судів при розгляді справ та застосовано рейтинг, що дозволив отримати додатковий відсоток стимулюючих виплат працівникам апаратів місцевих та апеляційних судів. (додаток 2. Плановий розрахунок додаткового ресурсу на оплату праці працівників апаратів судів у 2023р.)

Пресслужба ДСА України