flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Новопризначений заступник Голови ДСА з питань цифрового розвитку розпочав виконання обов’язків

13 березня 2024, 15:00

13 березня 2024 року Леонід Сапельніков склав Присягу державного службовця та розпочав виконання обов’язків заступника Голови Державної судової адміністрації України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.   

Леонід Сапельніков має досвід роботи в ІТ-сфері понад 25 років - від системного адміністратора до члена правління компанії з питань розвитку ІТ. 10 років своєї професійної діяльності присвятив зокрема побудові та підтримці Центрів обробки даних та серверної інфраструктури. Починаючи з 2020-го року займався побудовою високонавантажених систем з великою кількістю користувачів.

Після повномасштабного російського вторгнення брав участь у проєктах побудови ITSM процесів у Національній поліції України та в якості архітектора-консультанта був долучений до технічного аудиту Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС). Коментуючи свій погляд на розвиток ЄСІТС, Леонід Сапельніков зазначив: «Якщо казати про першочергові завдання, то їх можна розділити на два напрямки: 2024-й рік – це функціональний аудит, написання концепції технічного завдання та старт розробки нової системи документообігу; 2025-й рік – розробка нової системи документообігу, впродовж двох років перехід на оновлену систему ЄСІТС, інтеграція та доопрацювання існуючих модулів. Але до цього часу потрібно підтримувати існуючу систему та розвивати її згідно вимог законодавства та потреб суспільства».

    

Нагадаємо, 12 березня 2024 року Вища рада правосуддя вирішила призначити Сапельнікова Леоніда Віталійовича на посаду заступника Голови Державної судової адміністрації України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації із 13 березня 2024 року без конкурсного відбору, тимчасово, за строковим трудовим договором на строк не більше 12 місяців із дня прийняття чи скасування воєнного стану або до призначення на цю посаду переможця конкурсу.