flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

17 років процесуальної діяльності Житомирського окружного адміністративного суду

12 червня 2024, 12:54

12 червня 2007 року Житомирський окружний адміністративний суд відчинив свої двері для відвідувачів та розпочав свою процесуальну діяльність.

Житомирський окружний адміністративний суд був четвертим із 27 окружних адміністративних судів України, які почали здійснювати розгляд адміністративних справ. За п’ять місяців приміщення, якому понад 100 років, було переобладнано для потреб суду, створено належні умови для судового процесу.

На початку діяльності штатна чисельність всіх працівників суду складала 34 одиниці, у тому числі - 7 суддів.

 

 

 

У зв’язку із збільшенням чисельності суддів та працівників суду, в 2008 році було виділено ще одне приміщення, яке переобладнали для потреб суду і створили належні умови для здійснення правосуддя. Суд розміщувався у двох приміщеннях. В 2024 році Житомирський ОАС переїхав в одне велике приміщення.

За останні 17 років суддівський корпус Житомирського окружного адміністративного суду поповнили нові судді, відбулися зміни у професійній діяльності всіх працівників апарату. Судді та працівники апарату суду постійно підвищують кваліфікації, беруть участь у тренінгах і семінарах.

На сьогодні штатна чисельність всіх працівників суду складає - 109 одиниць, у тому числі - 25 суддів (здійснюють правосуддя – 18).

Житомирський ОАС - один з найбільш завантажених судів в Україні.

 

 

    

 

Житомирський окружний адміністративний суд