flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася чергова зустріч донорів та виконавців проектів у галузі верховенства права

05 лютого 2015, 10:35

4 лютого 2015 року у приміщенні Національної академії наук України Проект USAID "Справедливе правосуддя" провів планову щомісячну зустріч донорів та виконавців проектів, спрямованих на втілення принципів верховенства права в Україні. Спікером зустрічі був голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков.

Під час зустрічі голова ВККСУ окреслив першочергові плани та пріоритети Комісії, зокрема, це переведення суддів із зони проведення АТО та оголошення чергового конкурсу серед таких суддів. До того ж, Сергій Козьяков розповів про дві головні функції Комісії після внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів", а саме проведення атестації суддів та ведення суддівського досьє.

Голова ВККСУ також наголосив на величезній кількості скарг на діяльність суддів. За період, коли Комісія не працювала, накопичилося більш ніж 13 тисяч скарг на суддів щодо можливого їх притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Учасники зустрічі обмінялися думками та напрацюваннями в напрямку верховенства права.

На завершення зустрічі керівник Проекту USAID "Справедливе правосуддя" Девід Вон подякував учасникам зустрічі за активну роботу та висловив свої сподівання на швидке та результативне подальше реформування судової системи в Україні.

Наступна зустріч запланована на 4 березня 2015 року о 15.00.