flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася робоча зустріч напередодні круглого столу стосовно питань судового збору

07 квітня 2015, 17:40

7 квітня 2015 року відбулася робоча зустріч Старшого експерта з юридичних питань Місії Міжнародного валютного фонду Себастіана Помпе з Головою Державної судової адміністрації України Зеновієм Холоднюком.

У зустрічі також взяли участь заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна,  начальник управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України Марія Мельнікова, начальник юридичного управління Євген Пристрома, начальник управління інформатизації судів та судової статистики Олександр Слоніцький,начальник управління планово-фінансової діяльності Ярослав Покотило, заступник начальника юридичного управління Ірина Галівець.

 Під час зустрічі обговорювалися деталі круглого столу, який відбудеться 8-9 квітня поточного року. Зазначений захід організовується ДСА України за сприянням Міжнародного валютного фонду, на який запрошено директора департаменту стратегічного планування Міністерства юстиції Австрії та  Президента Європейської комісії з ефективності правосуддя (CEPEJ) Георга Ставу, а також представників Адміністрації Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, органів судової влади та громадськості.

Метою семінару буде обговорення положень проект закону про внесення змін до Закону України "Про судовий збір", підготовленого Державною судовою адміністрацією України спільно з Міністерством юстиції України на виконання вимог Меморандуму про економічну та фінансову політику (між Україною і Міжнародним валютним фондом) у частині взяття Україною зобов’язання щодо підвищення ефективності цивільного процесу.

    На завершення зустрічі Старший експерт з юридичних питань місії Міжнародного валютного фонду подякував за плідну співпрацю та відзначив, що результати цієї роботи вже незабаром ми всі зможемо побачити.