flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Державній судовій адміністрації України обговорено співробітництво з Національною судовою адміністрацією Литви

23 квітня 2015, 17:10

23 квітня 2015 року у приміщенні Державної  судової адміністрації України відбулася зустріч Голови ДСА України Зеновія Холоднюка з директором Національної судової адміністрації Литви Редою Молієне.

Метою зустрічі був обмін досвідом між керівниками подібних інституцій різних країн.

У ході зустрічі Зеновій Холоднюк розповів литовській колезі про основні повноваження, які здійснює Державна судова адміністрація України. Також Голова ДСА України поділився успіхами, яких досягла Державна судова адміністрація України за роки свого існування та проблемами, що наразі стоять перед судовою адміністрацією.

Реда Молієне зі свого боку повідомила про особливості функціонування Національної судової адміністрації Литви та судової системи Литви в цілому. Звичайно, з огляду на різницю в масштабах територій країн та кількість населення, існують великі відмінності в роботі судових адміністрацій Литви та України, проте основні проблеми подібні.

Обговоривши питання основної діяльності Державної судової адміністрації та Національної судової адміністрації Литви, сторони домовилися про подальшу співпрацю.

Директор Національної судової адміністрації Литви Реда Молієне перебуває в Україні в якості експерта Проекту ЄС "Підтримка реформ в сфері юстиції в Україні".