flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експерти проекту ЄС відзначили необхідність удосконалення системи бюджетування органів судової влади на основі показників результативності роботи

07 жовтня 2015, 09:30

6 жовтня 2015 року у приміщенні Державної судової адміністрації України відбулася робоча зустріч в. о. Голови ДСА України Ольги Булки з експертом проекту ЄС "Підтримка реформ у сфері юстиції", Старшим радником Вищої судової і прокурорської ради Боснії та Герцеговини Адісом Ходжичем.

Також у зустрічі взяли участь головний експерт з питань секторальної політики та координації реформ Проекту ЄС Довідас Віткаускас, професор  права Вільнюського університету, експерт Проекту ЄС Гінтарас Шведас,  національні експерти Проекту ЄС Ірина Жаронкіна, Денис Пащенко, Симона Тевольде, заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна, начальник управління планово-фінансової діяльності Ярослав Покотило, заступник начальника управління планово-фінансової діяльності Тетяна Чекрижева, заступник начальника управління – начальник відділу судової статистики, діловодства та архіву суду Антоніна Поліщук, заступник начальника управління забезпечення діяльності керівництва – начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва Тетяна Опанасюк. 

Метою зустрічі було обговорення бюджетування судової системи та основних показників для визначення навантаження на суддів, методики розрахунків навантаження на суддів, використання вказаної методики при створенні суддівського досьє.

Ольга Булка відзначила, що наразі ДСА України має вирішити надскладне завдання – оптимізація мережі судів, "адже в одних судах маємо навантаження на суддю менше 20 справ на місяць, а в інших понад 120 справ, що є несправедливим". "Разом з тим, - наголосила Ольга Булка, - при малій кількості справ у суді затратність розгляду кожної справи виростає в рази, тому важливо мати єдину методику розрахунків навантаження на суддів, а потім привести у відповідність до потреб і кількісний склад як суддівського корпусу, так і апарату судів".

Експерти проекту ЄС відзначили  необхідність удосконалення системи бюджетування судової влади на основі показників результативності роботи з використанням досвіду зарубіжних країн таких як Австрія, Німеччина, Нідерланди.