flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар у режимі відеоконференцзв’язку на тему "Законодавство у сфері державних закупівель (актуальні питання та нововведення)"

08 жовтня 2015, 17:19

Державною судовою адміністрацією України 06 жовтня 2015 року проведено семінар у режимі відеоконференцзв’язку  на тему "Законодавство у сфері державних закупівель (актуальні питання та нововведення)".  Участь у семінарі взяли заступник головного редактора журналу "Радник в сфері державних закупівель"  Ольга Терещенко та координатор системи електронних державних закупівель  Кристина Гуцалова.

Під час заходу було висвітлено питання електронних закупівель. Електронні закупівлі (ProZorro) – новий пілотний проект в Україні, який передбачає запровадження більш прозорого процесу здійснення державних закупівель. ProZorro створено за ініціативи громадських організацій, комерційних майданчиків, державних органів та підприємців з метою прозорого і ефективного витрачання державних коштів та запобігання корупції завдяки громадському контролю та розширення кола постачальників.  Кристина Гуцалова зазначила, що електронізація державних закупівель підвищить конкуренцію в системі та знизить корупцію.

        Ольга Терещенко акцентувала увагу на нововведеннях, які вступили в дію 30.09.2015 у зв’язку з прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність із міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції" від 15.09.2015 № 679-VIII.

Матеріали семінару можна переглянути за наступним посиланням: http://www.ex.ua/356673001425.