flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України продовжує співробітництво з українсько-канадським проектом у галузі реформи судочинства

12 жовтня 2015, 15:54

12 жовтян 2015 року в Державній судовій адміністрації України відбулася зустріч в. о. Голови ДСА України Ольги Булки з директором відділу міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Олегом Шаковим.

У зустрічі взяли участь  директор  ДП "Інформаційні судові системи" Віталій Живаєв, начальник  управління інформатизації судів та судової статистики ДСА України Олександр Слоніцький, заступник начальника управління-начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України Тетяна Опанасюк та старший менеджер  відділу міжнародних програм Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади Наталія Городецька.

 

Ольга Булка поінформувала канадських колег про зміни, що відбуваються в українському законодавстві під час проведення судової  реформи, а також про роботу ДСА України щодо організаційного та фінансового забезпечення діяльності органів судової влади.

Олег Шаков нагадав, що в рамках програм співпраці Офіс Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади розробив і реалізував багаторічні проекти із судовими установами України, а також  інших країн і регіонів: Китаю, Мексики, Західного берегу ріки Йордан, Мальдів, Перу, Гани, Росії, Ефіопії та Ямайки.

Співрозмовники обмінялися думками щодо подальших напрямків співпраці ДСА України та Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади з метою реалізації Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки, схваленої Указом Президента України від 20.05.2015 № 276/2015.

Під час зустрічі обговорено низку питань щодо функціонування судової влади та ключових напрямків,  за якими в рамках програм співпраці може бути зосереджено надання технічної допомоги новим п’ятирічним українсько-канадським проектом.

Також Олег Шаков запропонував підвищити рівень професіоналізму прес-секретарів, основним завданням  яких є  робота зі ЗМІ та громадськістю,  налагодження зворотнього діалогу між судами та суспільством, зміцнення позитивного іміджу судової влади та судів у цілому.

Ольга  Булка висловила сподівання на плідне співробітництво в рамках нового п’ятирічного українсько-канадського проекту, що буде реалізовуватись Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади та Національним суддівським інститутом Канади, та подякувала  представникам Офісу Уповноваженого за підтримку, яку надає Уряд Канади й Міністерство юстиції Канади в реформуванні судової системи України.