flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України та Національна судова адміністрація Швеції обговорили можливі напрямки подальшого співробітництва

22 жовтня 2015, 20:30

22 жовтня 2015 року відбулася робоча зустріч в. о. Голови ДСА України Ольги Булки з начальником відділу академії підготовки суддів департаменту підготовки і міжнародних відносин Національної судової адміністрації Швеції, суддею Петером Штафферфельдтом та міжнародним координатором департаменту підготовки та міжнародних відносин Національної судової адміністрації Швеції Шарлоттою Некінг.

Також  у  зустрічі взяли участь: заступник Голови ДСА України Павло Кондик, начальник управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України Марія Мельнікова,  начальник  юридичного  управління ДСА України Євген Пристрома,  начальник адміністративно-господарського управління ДСА України Світлана Шевченко, начальник та заступник начальника управління кадрового забезпечення ДСА України Олег Дробинський та Яна Машарова,  заступник начальника управління − начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України Тетяна Опанасюк, головний спеціаліст відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України Людмила Микитюк.

У ході зустрічі Ольга Булка відзначила позитивний досвід співпраці України та Швеції в рамках Проекту Twinning "Підвищення ефективності та якості управління адміністративних судів в Україні" та ознайомила шведських колег з основними повноваженнями, що здійснює Державна судова адміністрація України,  поділилась успіхами,  яких досягла ДСА України за 13 років свого існування, а також означила питання, що наразі потребують нагального  вирішення.

Петер Штафферфельдт наголосив, що Національна судова адміністрація Швеції також виконує багато важливих функцій щодо забезпечення роботи судів Швеції та розповів про особливості функціонування Національної судової адміністрації Швеції та побудову національної судової системи.

На завершення зустрічі її учасники домовилися про подальшу співпрацю та обмін досвідом за конкретно визначеними напрямками.