flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як почувають себе судді, переведені з Автономної Республіки Крим, Луганської, Донецької областей до судів Миколаївщини

29 жовтня 2015, 13:00

Очільник Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк у рамках робочої поїздки на Миколаївщину в апеляційному суді Миколаївської області та Центральному районному суді міста Миколаєва зустрівся з суддями, які були переведені в суди цього регіону з судів тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та зони проведення бойових дій в Луганській і Донецькій областях.

У цілому до міста Миколаєва переведено десять суддів. Двоє суддів працюють у Корабельному, двоє – у Заводському, один – у Ленінському і п'ять – у Центральному районних судах міста Миколаєва.

Голова Центрального районного суду міста Миколаєва Галина Подзігун зазначила, що за підтримки керівництва територіального управління ДСА України в Миколаївській області і особисто начальника Віктора Сікиринського та глибокого розуміння проблеми переведених суддів депутатами міської ради та членами міськвиконкому прийняті рішення про виділення таким суддям земельних ділянок під забудову. Крім того, суддів, які переїхали за вимушених обставин, поставлено в чергу на отримання службового житла.

Голова суду говорить, що така підтримка і розуміння суддів депутатами міськради викликана не банальними почуттям жалю, а вдячністю за те, що судді не зрадили присязі Українському народові і відмовилися служити в судових установах незаконно окупованих територій.

У цьому зв'язку, начальник територіального управління ДСА України в Миколаївський області Віктор Сікиринський  інформував Зеновія Холоднюка, що суддя Олег Кирильчук, який перевівся з Свердловського районного суду Луганської області до Ленінського районного суду міста Миколаєва, відразу по переведенню вступив до лав Збройних Сил України і зараз несе службу в зоні АТО.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк висловив вдячність суддям за їх громадянську позицію. Разом з тим, він зазначив, що вирішення питань суддів, які переїхали з окупованих територій, залежить не тільки від дій урядовців та інших державних структур, а й від керівників органів місцевого самоврядування.

Що стосується умов праці, то зрозуміло, що працювати в новому суді, а Центральний районний суд міста Миколаєва переїхав у нову будівлю 30 квітня 2015 року, суцільне задоволення. Зі слів суддів, керівництвом суду за допомогою територіального управління ДСА України, усіх їх забезпечено робочими місцями та необхідною для роботи оргтехнікою.

За підсумками зустрічі Зеновій Холоднюк побажав суддям успішної роботи і, щоб Миколаївська земля стала для них рідною та благодатною.

Довідково: відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» та Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» 27 працівників апарату судів Миколаївської  області пройшли  навчання на військових зборах, чотири працівника суду зараховані до складу військових частин і продовжують проходити військову службу у Збройних Силах України. Два працівники отримали статус учасника АТО. За всіма працівниками відповідно до вимог Закону, зберігається робочі місця та нараховується середня заробітна плата.