flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось урочисте відкриття тимчасового приміщення апеляційного суду Донецької області в м. Артемівську

16 грудня 2015, 12:03

15 грудня 2015 року в м. Артемівську по завершенню ремонтних робіт відбулось урочисте відкриття тимчасового приміщення апеляційного суду Донецької області. Символічним було те, що саме в цей день працівники судів відзначають своє професійне свято.

В урочистостях взяли участь голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Гулько, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський, міський голова м. Артемівська Олексій Рева, голова Донецького апеляційного адміністративного суду Раїса Ханова, голова апеляційного суду Луганської області Володимир Гаврилюк,  прокурор Донецької області Андрій Любович, військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик, начальник Служби безпеки України в Донецькій області Олександр Куць, заступник начальника ГУ Національної поліції в Донецькій області, начальник слідчого управління Віталій Невгад, начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Донецькій області Тетяна Циганкова, голови місцевих судів області.     

Голова апеляційного суду Донецької області Олександр Агєєв, відкриваючи урочистості, привітав всіх зі святом Дня працівників суду та відзначив, що хоч апеляційний суд Донецької області працює в новому приміщенні у м. Артемівську з 26 травня 2015 року, проте офіційна церемонія відкриття стала можливою лише зараз. Олександр Агєєв подякував Державній судовій адміністрації України за надану можливість оперативно провести ремонт у будівлі суду та розпочати роботу апеляційної інстанції. Голова апеляційного суду зауважив, що наразі в приміщені є судові палати з цивільних справ, з кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення. Станом на сьогоднішній день за штатом передбачено 136 суддів, але фактично працюють 89 суддів, з яких 30 суддів відправляють правосуддя в апеляційному суді Донецької області, частина якого розташована в м. Маріуполі, - повідомив Олександр Агєєв.

Голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Гулько привітав присутніх зі святом Днем працівників суду та побажав терпіння, наснаги та успіхів в професійній діяльності на новому робочому місці.

 Голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський зауважив, що судді апеляційного суду Донецької області є чесними, порядними та справедливими людьми, тими, хто взяв на себе відповідальність служити людям, і бути кінцевою справедливої ​​крапкою у вирішенні різних проблем.

Міський голова м. Артемівська Олексій Рева, вітаючи присутніх з подвійним святом сказав, що відкриття апеляційного суду Донецької області у м. Артемівську є для міста надзвичайно важливим, адже це більше ста робочих місць для жителів, додаткові надходження до бюджету та іміджева політка першої столиці Донбасу.

Голова Державної судової адміністрації України у вітальній промові побажав присутнім, щоб їх професійні зусилля були винагороджені повагою і довірою громадян, упевненістю в надійному і справедливому захисті їхніх конституційних прав і свобод. Зеновій Холоднюк побажав суддям та працівникам апаратів судів успіхів та нових досягнень у відповідальній діяльності на благо держави. Також Голова ДСА України за сумлінне виконання службових обов`язків, високий професіоналізм нагородив Почесними грамотами Державної судової адміністрації України заступниа керівника апарату апеляційного суду Донецької області Валерію Муравченко, помічника судді Ірину Забавіну, старшого  консультанта відділу судової статистики апеляційного суду Донецької області (м. Маріуполь) Інну Матвєєву, старшого судового розпорядника відділу служби судових розпорядників апеляційного суду Донецької області Єгора Остапенка, головного спеціаліста з інформаційних технологій відділу комп’ютеризації та інформаційних технологій апеляційного суду Донецької області (м. Маріуполь) Романа Соболєва.

Після церемонії урочистого відкриття приміщення суду для запрошених гостей, суддів та працівників апарату суду відбувся святковий концерт, під час якого було вручено інші відомчі відзнаки.

Зеновій Холоднюк у рамках перебування у Донецькій області відвідав також Артемівський міськрайонний суд Донецької області та ознайомився з умовами роботи колективу суду.