flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкрито приміщення апеляційного суду Луганської області

16 грудня 2015, 11:11

15 грудня 2015 року, у День працівників суду, у місті Сєвєродонецьку відбулося урочисте відкриття приміщення апеляційного суду Луганської області.

Як відомо, Указом Президента України від 12 листопада 2014 року № 867/2014 "Про внесення змін до мережі апеляційних судів" визначено місцезнаходження апеляційного суд Луганської області в місті Сєвєродонецьку Луганської області.

Зборами суддів цього суду 18 листопада 2014 року прийнято рішення про відновлення роботи суду, що була призупинена в серпні 2014 року. Наказом голови апеляційного суду Луганської області від 18 листопада 2014 року № 74 відновлено роботу суду за адресою: вул. Леніна, 16,  м. Сєвєродонецьк, Луганська область.

Однак, для повного відновлення роботи суду необхідно було провести низку робіт із відновлення будівлі суду, оформлення належної документації, забезпечення апарату суду належними робочими місцями, відповідним облаштуванням. У будівлі № 16 по вул. Леніна м. Сєвєродонецька Луганської області було повністю відновлено систему опалення та водопостачання, замінена електропроводка, зроблена реконструкція приміщень та проведено їх капітальний ремонт. Приміщення апеляційного суду відповідає сучасним вимогам щодо здійснення правосуддя.

В урочистостях взяли участь голова Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Борис Гулько та Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова апеляційного суду Донецької області Олександр Агєєв, голова апеляційного суду Луганської області Володимир Гаврилюк, голови місцевих та окружного адміністративного судів Луганської області, колектив апеляційного суду.

Голова апеляційного суду Луганської області висловив подяку Державній судовій адміністрації України, яка оперативно вирішила питання про передачу на баланс апеляційного суду приміщення, що належало до її сфери управління, а також виділила кошти на завершення ремонтних робіт.

"Апеляційний суд Луганської області пройшов нелегкий шлях із відновлення судочинства, створення належних умов для здійснення правосуддя, проте своєю щоденною працею судді та апарат нашого суду виправдають високий рівень довіри та підтримки, отриманий від органів судової влади загалом та ДСА України зокрема", — відзначив Володимир Гаврилюк.

"Сьогодні судова система працює у нелегкі часи, коли держава переживає переломний період у своєму розвитку, а громадяни особливо гостро потребують захисту особистих прав і свобод. Саме суди були й залишаються єдиним органом, наділеним функцією здійснювати правосуддя, покликані гарантувати реалізацію, захист та відновлення порушених прав, забезпечувати надійну підтримку громадянина в його законних інтересах", — наголосив Голова ВССУ Борис Гулько. 

Голова Державної судової адміністрації України привітав присутніх із Днем працівників суду та висловив переконання, що високий професіоналізм, усвідомлене почуття відповідальності допоможуть здобути ще більшу повагу людей, підвищити довіру до судової влади. Зеновій Холоднюк побажав колективу суду миру, наснаги, мужності, оптимізму.

Очільник ДСА України презентував присутнім видатки держбюджетів 2014–2015 років та граничні розміри видатків 2016 року на утримання органів судової влади, а також поінформував про оплату праці працівників апаратів судів у цілому та працівників апаратів судів, переміщених з тимчасово окупованої території України.

Зеновій Холоднюк у рамках перебування у Луганській області відвідав також Луганський окружний адміністративний суд та Сєвєродонецький міський суд Луганської області, а також ознайомився з умовами роботи колективів цих судів.