flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання Житомирському апеляційному адміністративному суду з нагоди 5-ї річниці процесуальної діяльності

19 січня 2016, 09:30

 Шановна пані Голово! Шановні колеги, працівники суду!

Від імені Державної судової адміністрації України прийміть найщиріші привітання з нагоди 5-ї річниці від дня утворення Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Створений відповідно до Указу Президента України, з метою забезпечення реалізації громадянами конституційного права на вільний доступ до правосуддя, наближеності місцевих та апеляційних адміністративних судів до людини, відповідно до пункту 23 частини першої статті 106 Конституції України й Закону України "Про судоустрій України", Житомирський апеляційний адміністративний суд удостоївся великої честі захисту прав та інтересів громадян у правовідносинах з державою.

Відтоді, Ви, шановні судді та працівники апарату суду, пройшли складний шлях становлення установи. Проте, ніякі суперечності в законодавстві і фінансові труднощі, складні суспільні та політичні процеси не завадили Вам сформувати професійний колектив, облаштувати належні умови праці для суддів й працівників апарату суду, завоювати авторитет у громадян ефективним виконанням завдань, які поставили перед вами виклики сьогодення, забезпечуючи захист їхніх прав у сфері адміністративного судочинства.

Я переконаний, Ви глибоко усвідомлюєте відповідальність за прийняття судових рішень в інтересах громадян, відстоюючи їх там, де держава та органи місцевого самоврядування перевищують або не виконують свої повноваження, бо, вже сама наявність адміністративного судочинства є показником відповідності національної судової системи міжнародно-правовим стандартам забезпечення прав і свобод людини й громадянина, а також утвердження принципу законності у сфері реалізації виконавчої влади.

Шановні колеги! Саме законні та справедливі рішення Вашого суду дають людям розуміння партнерських стосунків між державою та громадянами, не дозволяють їм зневіритися у своїй правоті та гідності, тому саме на вас покладена левова частка завдань з відновлення довіри до судової влади і судочинства загалом.

Я вірю, що Ваші високі моральні якості, Ваша відданість обраній справі та високий професіоналізм, Ваша віра у верховенство права стануть запорукою успіху нашої держави в розбудові незалежного й справедливого суду.

Міцного Вам здоровя, миру, родинного благополуччя та успіхів у роботі. Будьте завжди вірними ідеалам справедливості, людським, Божим законам та Україні.

З повагою

Голова Державної судової адміністрації України                             Зеновій Холоднюк