flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Державної судової адміністрації України провів робочу зустріч із представниками компанії, яка братиме участь у тендері на новий проект USAID

00 0000, 00:00

1 квітня 2016 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк провів робочу зустріч із представниками компанії Checchi and Company Consulting Inc: старшим партнером компанії Келлі Гаваган та  партнер компанії Патрік Вуйчік. Під час зустрічі обговорено діяльність нового проекту з реформування сектору юстиції, який розпочнеться з вересня 2016 року та буде профінансований агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

У зустрічі взяли участь: заступник Голови ДСА України Ольга Булка та інші працівники ДСА України.

Голова ДСА України ознайомив представників компанії Checchi and Company Consulting Inc із структурою судової влади, її фінансуванням та організацією роботи судів, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях. Зеновій Холоднюк повідомив, що судова система щорічно має не високий рівень фінансування, зокрема, у 2015 році потреби органів судової влади були  задоволені на 34,5 відсотка від потреби, а в поточному році – на 46 відсотків. Голова ДСА України зазначив, що зміни, внесені Верховною Радою України до Закону "Про судовий збір", дозволили дещо поліпшити ситуацію із фінансуванням потреб судів, проте частка недофінансування однак залишається високою.

Разом з тим, за словами Зеновія Холоднюка, ДСА України реалізовує низку заходів із поліпшення матеріально-технічного обладнання судів та доступу громадян до правосуддя. Зокрема, запроваджується проект "Електронний суд" та в судах встановлюються інформаційно-платіжні термінали, формується суддівське досьє та проводиться навчання з судового адміністрування. Звісно ж, - відзначив очільник ДСА України, - реалізація цих та інших заходів стала можлива завдяки підтримці наших міжнародних партнерів, зокрема й діючого проекту USAID "Справедливе правосуддя".