flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України та Консультативна місія Європейського Союзу продовжують співпрацювати над питанням забезпечення охорони в судах

07 лютого 2018, 18:27

7 лютого 2018 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк провів робочу зустріч з представниками Консультативної місії Європейського Союзу, під час якої обговорено питання стану забезпечення охорони в судах України.

Зеновій Холоднюк поінформував представників КМЄС про етапи судової реформи, що триває в Україні, та окреслив головні завдання, над вирішенням яких на сьогодні працює Державна судова адміністрація України.

Згідно з вимогами Закону України "Про судоустрій і статус суддів" підтримання громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорону приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення безпеки учасників судового процесу має здійснювати Служба судової охорони.

Зеновій Холоднюк зазначив, що одним з основних пріоритетних напрямків діяльності Державної судової адміністрації України є належне забезпечення охорони приміщень судів, а також забезпечення безпеки суддів, працівників апаратів судів та учасників судового процесу. На сьогодні вже здійснені заходи з реєстрації юридичної особи  Державної установи "Служба судової охорони", затверджене Положення про Службу судової охорони. Крім того, за словами Голови ДСА України, у державному бюджеті на 2018 рік передбачені достатні кошти для започаткування діяльності вказаної служби.

Очільник ДСА України відзначив, що з березня минулого року в рамках реалізації пілотного проекту зі створення європейської моделі сучасної системи забезпечення безпеки судів, експертами Консультативної місії Європейського Союзу було проведено дослідження стану забезпеченості безпеки судів у різних регіонах України.

Керівник відділу з питань верховенства права КМЄС Фабіан Ловенберг запропонував розпочати наступний етап пілотного проекту зі створення сучасної системи забезпечення безпеки судів шляхом створення модельної системи безпеки судового приміщення по вул. Чоловського, 2 у м. Львові, де розташовані Сихівський районний суд м. Львова, Галицький районний суд
м. Львова, Львівський окружний адміністративний суд та регіональне відділення Національної школи суддів України, після чого поширити цю практику на всю країну.

Учасники зустрічі обговорили наступні кроки щодо безпосередньої співпраці з пілотним проектом по створенню сучасної системи забезпечення безпеки судів.

В робочій зустрічі брали участь: фахівець з питань охоронної діяльності Вячеслав Корніцов, та працівники управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України.