flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експерти SIGMA відзначили розгалуженість збору даних судової статистики в Україні

22 лютого 2018, 16:56

22  лютого 2018 року відбулась робоча зустріч представників ДСА України з експертами Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту SIGMA, під час якої обговорено співпрацю з  питань технічної підтримки судів, системи управління справами та судової статистики. Експерти Програми підтримки вдосконалення врядування та менеджменту SIGMA за ініціативою Уряду України розпочали проведення базової оцінки державного управління в Україні, результатом якої мають стати рекомендації із вдосконалення системи менеджменту в державі.

У робочій зустрічі зі Старшим радником SIGMA Лехом Марцінковським  та експертом SIGMA Давідом Сесцело взяли участь: в.о. Голови ДСА України Людмила Гізатуліна, радник Голови ДСА України Ірина Войтюк, начальник управління з питань персоналу Олег Дробинський, заступник начальника управління інформатизації та судової статистики Антоніна Поліщук,   в.о. генерального директора ДП "ІСС" Дмитро Дубінко, працівники управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України. Людмила Гізатуліна поінформувала експертів  про статус, основні повноваження та функції ДСА України.

 

Експерти SIGMA отримали відповіді на запитання щодо штатної та фактичної чисельності суддів і працівників апаратів адміністративних судів, судового навантаження, показників судової статистики, роботи автоматизованої системи документообігу суду. Експерти SIGMA з приємністю відзначили велику розгалуженість збору даних судової статистики в Україні. Крім того, жваву дискусію викликало обговорення впровадження в Україні Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Нагадуємо, що SIGMA – спільна ініціатива Організації економічного співробітництва і розвитку та Європейського Cоюзу, запрошена Секретаріатом Кабінету Міністрів України та Представництва ЄС у Києві для проведення базової оцінки державного управління в Україні. Планом заходів з реалізації Стратегії з реформування державного управління України на 2016-2020 роки передбачено проведення оцінки стану справ, відповідно до Принципів, розроблених Програмою підтримки вдосконалення врядування та менеджменту SIGMA.

Мета проведення оцінювання програмою SIGMA: сприяння країнам-бенефіціарам у їхніх стремліннях до кращого державного управління, що дозволило б підвищити ефективність адміністрування та стимулювало б дотримання представниками державного сектору демократичних цінностей, етики та поваги до верховенства права; допомога у зміцненні потенціалу країн на центральному рівні, що має сприяти вирішенню проблем глобалізації та підтримати інтеграційні плани країн до Європейського Союзу; підтримка ініціатив Європейського Союзу та інших донорів, які спрямовані на допомогу бенефіціарам у проведенні реформ державного управління.