flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До травня 2019 року буде реалізовано пілотний проект створення у пілотних судах сучасної охоронної системи КМЄС

28 лютого 2018, 17:14

28 лютого 2018 року відбулася робоча зустріч Голови ДСА України Зеновія Холоднюка з експертами Консультативної місії Європейського Союзу.

Учасники зустрічі обговорили етапи продовження пілотного проекту по створенню в судах сучасної охоронної системи.

Голова ДСА України поінформував представників КМЄС про стан приміщень судів, що розташовані в місті Львові, де триває реалізація пілотного проекту із створення європейської моделі сучасної системи забезпечення безпеки судів.  

Сьогодні, відзначив Зеновій Холоднюк, забезпечення безпеки в судах здійснюється підрозділами Національної поліції України та Національної гвардії України, проте непоодинокі випадки порушення правопорядку на території судів та тиску на суд спонукають якомога швидше забезпечити безпеку громадян – відвідувачів суду, суддів, працівників апаратів судів. "Довіра до суду будується довго, а формують її маленькі кроки, одним з яких є професійна охорона в суді", - сказав Голова ДСА України.

Радник з питань верховенства права КМЄС Маркус Ролофс означив найближчі дії, зокрема, щодо розробки Правил безпеки суду та Порядку перебування громадян у суді, Правил пожежної безпеки, Порядку реагування на надзвичайні події у суді, навчання відповідальних працівників суду та працівників судової охорони, встановлення технічних засобів забезпечення безпеки тощо.

"Люди, які працюють в суді, мають відповідати за свої дії та розуміти, що саме вони формують ставлення до суду", - відзначив радник з питань верховенства права КМЄС.

Маркус Ролофс повідомив, що вже розпочата реєстрація нового проекту КМЄС у Мінекономрозвитку, у рамках якого буде реалізовано пілотний проект створення в судах системи забезпечення безпеки. Кінцевим терміном реалізації вказаного Проекту КМЄС визначено травень 2019 року.

Учасники зустрічі обговорили подальші кроки по реалізації пілотного проекту створення системи забезпечення безпеки судів.

Довідково: Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) в Україні офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року.  КМЄС не має виконавчих повноважень. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини