flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Збірник матеріалів з правового виховання» рекомендовано МОН України для використання у закладах загальної середньої освіти

15 березня 2018, 18:53

Комісією з правознавства Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти і науки України схвалено «Збірник матеріалів з правового виховання»  для використання у закладах загальної середньої освіти. Про це йдеться в офіційному листі в.о. директора Державної наукової установи Міністерства освіти і науки України «Інститут  модернізації змісту освіти» Завалевського Ю.І.

«Збірник матеріалів з правового виховання» розроблено за участю педагогів та членів робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя  за фінансової підтримки Державної судової адміністрації України. Авторами посібника є педагоги у сфері правознавства Нінель Клименко, Алла Усата, Олександр Наровлянський, Елла Ситник та суддя господарського суду Харківської області, член Ради суддів України та Робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя  Тетяна Суярко.

Цей збірник включає розробки навчально-правових заходів для учнів середньої школи, метою яких є систематизація знань учнів про судову систему України, формування вмінь та навичок дітей працювати в команді, захищати за потреби свої права в судовому порядку, працювати з нормативно-правовою базою, застосовувати здобуті знання в практичній діяльності, сприяти формуванню правової культури та популяризувати інститут судової влади серед молоді.

Нагадаємо, що 18 грудня 2017 року один із заходів було проведено за участю учнів гімназії № 283 ІІ-ІІІ ступенів Деснянського району міста Києва та розробників посібника – вчителя історії та правознавства Алли Усатої та судді Тетяни Суярко.

На виконання Концепції прямих зв’язків судів із громадськістю, затвердженої міжвідомчим Комунікаційним комітетом системи правосуддя, який діє при Вищій раді правосуддя з 10 лютого 2017 року, з метою покращення внутрішньої та зовнішньої комунікації судів також розроблено методичні рекомендації. Суди активно підтримують цю ініціативу та проводять різні навчальні та просвітницькі заходи, серед яких квести, проект «Один день із суддею», дні відкритих дверей, конкурси дитячих малюнків тощо.

За повідомленням Управління інформації

та забезпечення комунікаційної діяльності Вищої ради правосуддя