flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України провів робочу зустріч з експертами Програми USAID "Нове правосуддя"

28 березня 2018, 15:47

 

28 березня 2018 року відбулася робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка з експертами Програми USAID "Нове правосуддя".

Метою зустрічі було обговорення управлінської та  адміністративної структури судів, процес проходження справ, організація діяльності судів, утворення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, навантаження на суддів та працівників апаратів судів, укрупнення судів, а також початку процесуальної діяльності Верховного Суду.

У робочій зустрічі взяли участь: Керівник Програми USAID "Нове правосуддя" Девід Вон, експерти Програми USAID "Нове правосуддя" Маркус Зіммер та Роберт Вайлі, заступник керівника Програми USAID "Нове правосуддя" Наталя Петрова, юридичний радник Програми Сергій Сученко, заступники Голови ДСА України Сергій Чорнуцький та Людмила Гізатуліна, радник Голови ДСА України  Ірина Войтюк,  начальник планово-фінансового управління Ярослав Покотило, в. о. начальника управління інформатизації та судової статистики Антоніна Поліщук, в. о. генерального директора Державного підприємства "Інформаційні судові системи" Дмитро Дубінко, інші.

Голова ДСА України поінформував учасників зустрічі про новації в системі правосуддя, зокрема, про оптимізацію судів, визначення нормативної чисельності суддів у новоутворених судах, роботу над створенням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

"Сьогодні питання інформатизації є пріоритетними в діяльності ДСА України, адже це в подальшому призведе до спрощення роботи суддів та працівників апаратів судів, поліпшення доступу до правосуддя, а створення ЄСІТС дозволить об‘єднати простір всієї судової гілки влади та сприятиме економії ресурсів", - відзначив Зеновій Холоднюк.

Маркус Зіммер, коментуючи питання утворення Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи відзначив, що подібна система створювалась свого часу і в США, але система так і не запрацювала остаточно.

На думку експерта Програми оптимізація мережі судів є важливим кроком для системи, а виїзні судові засідання існують у всьому світі, що значно полегшує процес відправлення правосуддя.  

В. о. генерального директора Державного підприємства "Інформаційні судові системи" поінформував учасників зустрічі про етапи побудови Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, зокрема, модульних функціоналів, які утворять ЄСІТС, прийняттям на перехідний період відповідних нормативно-правових актів, розповів про роботу системи діловодства Верховного Суду.