flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегація ДСА України перебуває з робочим візитом у Канаді

24 квітня 2018, 12:59

Делегація Державної судової адміністрації України на чолі з її Головою Зеновієм Холоднюком перебуває з робочим візитом у Канаді.

Візит відбувається в рамках Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, який фінансується Урядом Канади через Міністерство міжнародних справ. Його метою є підсилення незалежності судової системи в Україні. Реалізацією проекту займаються два канадських відомства: Національний суддівський інститут Канади та Офіс уповноваженого з федеральних судових справ Канади.

23 квітня 2018 року фахівці ДСА України відвідали Офіс Уповноваженого з федеральних судових справ Канади, що знаходиться в Оттаві.

 

 

 

Під час зустрічі з Уповноваженим з федеральних судових справ Канади Марком Жиру і заступником Уповноваженого Жюлі Тер’єн представники української сторони поінформували про поточний стан судової реформи в Україні, зокрема, про оптимізацію судів та наголосили, що покладають багато сподівань на канадську сторону в отриманні досвіду роботи в цьому напрямку.

Представники Офісу Уповноваженого з федеральних судових справ Канади ознайомили українських фахівців із судовою системою Канади і адміністративними аспектами незалежності судової влади, роллю і функціями Уповноваженого та його відомства.

Детальніше Марк Жиру та Жюлі Тер’єн спинилися на питаннях оплати праці суддів (роботі Комісії з питань оплати праці і пільгового забезпечення суддів, що призначається на чотири роки (Quadcom)), створенні інформаційно-комунікаційної мережа Judicom для працівників судових установ та інших допоміжних послугах.

Під час перебування у Верховному суді Канади українська делегація провела робочу зустріч із керівником апарату Верховного суду Роджером Білодо. Учасники зустрічі обговорили адміністративне забезпечення роботи Верховного суду Канади, включаючи питання безпеки суддів, інших працівників суду та його відвідувачів.

Того ж дня представники ДСА України відвідали Парламент Канади та провели Протокольну зустріч з Послом України в Канаді.