flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває візит української делегації до Канади

25 квітня 2018, 17:47

24 квітня 2018 року в рамках візиту відбулася низка зустрічей.

Зокрема, із представниками Служби судового адміністрування, що знаходиться в Оттаві. Так, Голова Служби судового адміністрування Деніел Госселін ознайомив із діяльністю та напрямками роботи Служби, її відділеннями, розповів про практику проведення виїзних судових засідань, забезпеченням безпеки у федеральних судах (внутрішні і зовнішні механізми; безпека приміщень і суддів). Представники Служби судового адміністрування ознайомили українських візитерів із бюджетним плануванням, кількісним складом суддів і норми робочого навантаження, навчанням працівників судів, інше.

 

 

 

 

 

Під час робочих зустрічей у Вищому суді провінції Онтаріо та в Провінційному Суді провінції Онтаріо обговорено питання судового адміністрування, діяльність апарату суду, розмежування повноважень у суді та між головою суду і керівником апарату суду. Суддя Вищого суду провінції Онтаріо Роберт Бюдон і керівник відділу забезпечення роботи суду Сандра ВанЗіл представили українським гостям адміністративне забезпечення роботи судів, устрій адміністративного апарату суду та робочі процеси та ознайомили з судовим контролем, а також практикою проведення виїзних судових засідань.

25 квітня 2018 року українська делегація відвідала Міністерство юстиції Канади. В. о. радника з судових справ Лаура Бергер та директор і головний юрисконсульт із діяльності судів та  трибуналів Стівен Залускі ознайомили українських фахівців із проведенням консультацій і ухваленням рішень щодо кількісного складу суддів і створення / ліквідації судів, обрахунком та  регулюванням судового навантаження (нормативів), розділенням функцій і розмежуванням повноважень, що стосуються судових справ, новими ініціативами щодо поліпшенням доступу до правосуддя і ефективності його здійснення.

Візит відбувається в рамках Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, який фінансується Урядом Канади через Міністерство міжнародних справ. Його метою є підсилення незалежності судової системи в Україні. Реалізацією проекту займаються два канадських відомства: Національний суддівський інститут Канади та Офіс уповноваженого з федеральних судових справ Канади.