flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Запоріжжі відбувся Судовий форум

31 травня 2018, 12:36

 

У Запоріжжі, 29 травня 2018 року, відбувся Запорізький регіональний судовий форум "Адміністрування судами", організований Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.

Форум відбувся в рамках реалізації грантового проекту "Підтримка розвитку суддівського самоврядування" за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Нове правосуддя".

У заході взяли участь Голова та члени Ради суддів України, Голова Державної судової адміністрації України, заступник Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, голова Апеляційного суду Запорізької області, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Запорізькій області, судді апеляційних судів, голови та судді місцевих судів, представники юридичної спільноти.

З привітальним словом до присутніх звернулися Президент Асоціації – суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Володимир Кравчук голова Апеляційного суду Запорізької області Валерій Бєлка.

У своєму виступі, присвяченому організації роботи судів, Голова Ради суддів України Олег Ткачук зазначив, що одним з пріоритетних завдань Ради суддів України є виявлення та подолання існуючих у судовій системі проблем, розробка заходів забезпечення судової незалежності, стандартизація роботи судів як державних органів та стандартизація приміщень судів.

Виступ Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка на тему: "Ресурси та бюджет суду: наявні можливості та актуальні проблеми" присвячений питанням фінансового забезпечення системи правосуддя України, рівню задоволення потреб системи правосуддя, забезпеченню судів засобами інформатизації та належними  приміщеннями.

Друга частина форуму буда присвячена темі "Управління ресурсами суду: крок у майбутнє".

З доповідями виступили заступник голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка, який зупинився на управлінні багатовекторними процесами у Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, члени Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України – суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко, суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Зоя Плеханова та суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області Андрій Малєєв, які розкрили теми комунікаційної діяльності та зовнішнього оцінювання діяльності суду.

Відбулася жвава дискусія, у ході якої судді отримали відповіді на питання щодо процедури проведення кваліфікаційного оцінювання, формування матеріалів суддівського досьє, методики визначення результатів кожного з етапів кваліфоцінювання.

Підсумовуючи роботу форуму організатори подякували усім присутнім за активну участь та наголосили на тому, що проведення таких заходів є дуже важливим та необхідним в умовах проведення судової реформи.