flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник Голови ДСА України взяла участь у обговоренні Рекомендацій з підвищення ефективності суддівського самоврядування

19 червня 2018, 15:18

19 червня 2018 року заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна України взяла участь у обговоренні Рекомендацій з підвищення ефективності суддівського самоврядування.

Вказані Рекомендації розроблені спеціально утвореною робочою групою за підсумками дванадцяти регіональних судових форумів, проведених протягом 2016-2018 років Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України за сприяння Програми USAID "Нове правосуддя".

Рекомендації ґрунтуються на узагальнених пропозиціях, що надходили від учасників регіональних форумів, та спрямовані на розвиток суддівського самоврядування. Зокрема, у проекті документу міститься розмежування понять самоврядування та врядування, визначено пріоритетні стратегічні напрямки суддівського самоврядування, тощо.

Заступник Голови ДСА України під час обговорення відзначила, що вказані Рекомендації потребують додаткового опрацювання.

Людмила Гізатуліна наголосила, що сьогодні головне завдання органів правосуддя сумлінно виконувати свої обов‘язки та прагнути до поліпшення надання судових послуг та доступу громадян до правосуддя.

За підсумками засідання робочій групі рекомендовано з урахуванням пропозицій доопрацювати вказані Рекомендації та направити їх до органів правосуддя для обговорення.