flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Державної судової адміністрації України взяв участь у семінарі ТАІЕХ у Брюсселі

21 червня 2018, 16:00

21 червня 2018 року в місті Брюсселі відбувся Регіональний семінар TAIEX щодо проведення досліджень у сфері правосуддя, організований у співпраці із Загальним директоратом ЄС з питань юстиції та споживачів.

Українська делегація на семінарі представлена: Головою Вищої ради правосуддя Ігорем Бенедисюком, Головою Державної судової адміністрації України Зеновієм Холоднюком, заступником Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергієм Петуховим.

Метою семінару є підвищення обізнаності щодо переваг та процедур проведення досліджень у секторі правосуддя, наслідки таких досліджень та врахування їх результатів у подальшому.

Українська делегація представила презентацію про дослідження, що проводились у сфері правосуддя.

Учасники семінару обговорили кращі практиками досліджень управління судовими справами, розглянули їх ключові індикатори. Спікери Регіонального семінару TAIEX представили досвід своїх країн у використанні інформації, отриманої за результатами досліджень, та розповіли про можливості вдосконалення управління судовою системою та процесом реформування.

Довідково:

У жовтні 2017 року в межах Панелі з питань верховенства права країн Східного партнерства визначено перелік можливих індикаторів, "включаючи результати діяльності (динаміки) та дослідження у сфері правосуддя".

Східне партнерство - спільна політична ініціатива, запущена у 2009 році, з метою поглиблення та зміцнення відносин між Європейським Союзом, його державами-членами та шістьома східними країнами-сусідами: Вірменією, Азербайджаном, Білоруссю, Грузією, Республікою Молдова та Україною. В рамках цієї ініціативи всі партнери зобов’язалися продемонструвати та забезпечити відчутні вигоди та конкретні результати для повсякденного життя громадян всього регіону, зосередившись на реалізації 20 ключових завдань до 2020 року в чотирьох ключових пріоритетних напрямах:

  • сильніша економіка
  • сильніше державне управління
  • сильніші взаємозв’язки
  • сильніше суспільство

"20 ключових завдань на період до 2020 року: забезпечення відчутних результатів для громадян" визначають ключові індикатори задля вимірювання впливу реформ на незалежність, неупередженість, ефективність та підзвітність судової влади.

TAIEX (Technical Assistance Information Exchange) – це інструмент зовнішньої допомоги, що надається Європейською Комісією для обміну інформацією з метою розбудови інституціональної спроможності. Завдання ТАІЕХ полягає в спрощеному механізмі передачі та обміні передовим досвідом між країнами-бенефіціарами й країнами – членами Європейського Союзу.