flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Апеляційному суді Одеської області відбулись загальні збори суддів та керівників апарату загальних місцевих судів

06 серпня 2018, 09:27

3 серпня 2018 року в Апеляційному суді Одеської області відбулись загальні збори суддів та керівників апарату загальних місцевих судів м. Одеси та Одеської області. У заході взяв участь  Голова ДСА України Зеновій Холоднюк.

На зборах розглянуто питання, що стосуються відправлення правосуддя в судах, здійснено огляд показників та результатів роботи за перше півріччя 2018 року.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк презентував стан  організаційного та фінансового забезпечення діяльності органів судової влади, розповів про перспективи створення антикорупційного суду, динаміку надходження справ до судів апеляційної інстанції, показники ефективності роботи судів, хід формування окружних судів та фінансове забезпечення органів судової влади. Під час виступу Зеновій Холоднюк також відповів на запитання, що виникли в учасників зборів, зокрема щодо визначеної Державною судовою адміністрацією України кількості суддів у судах з урахуванням судового навантаження та в межах видатків, визначених у Державному бюджеті України на утримання судів та оплату праці суддів, забезпечення суддів службовим житлом тощо.

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ, заступник голови Апеляційного суду Одеської області Олександр Джулай звернув увагу учасників зборів на проблемні питання, що виникають  під час розгляду кримінальних справ, навів приклади притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності за винесені не вмотивовані рішення. Також доповідач значну увагу приділив оформленню справ, що надходять до апеляційного розгляду, та вказав на необхідність чіткого дотримання вимог процесуального законодавства та інструкцій під час реєстрації та проходження справ.

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ, секретар судової палати Апеляційного суду Одеської області з розгляду кримінальних справ Руслан Котелевський, підводячи підсумки результатів роботи судів м. Одеси та Одеської області за І півріччя 2018 року, звернув особливу увагу на окремі проблемні процесуальні питання, що стосуються розгляду справ і матеріалів у порядку кримінального провадження.

Заступник  голови Апеляційного суду Одеської області Андрій Дрішлюк поінформував присутніх про кількість справ, що надійшли до суду, про розглянуті справи та залишок справ на кінець звітного періоду, а також наголосив на дотриманні вимог матеріального та процесуального законодавства.

В. о. начальника ТУ ДСА України в Одеській області В’ячеслав Глущенко розповів про організаційне та фінансове забезпечення місцевих загальних судів Одещини протягом першої половини 2018 року. Також були окресленні основні напрямки роботи ТУ ДСА України в Одеській області щодо матеріально-технічного, кадрового, фінансового забезпечення роботи місцевих загальних судів м. Одеси та Одеської області на друге півріччя поточного року.