flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено допомогу Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні у питаннях започаткування роботи Вищого антикорупційного суду

07 серпня 2018, 12:35

7 серпня 2018 року відбулася робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка із головою Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні Катериною Ткешелашвілі.

У зустрічі взяли участь: старший антикорупційний радник Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні Клеменс Мюллер, антикорупційний експерт (Україна) Галина Кохан, заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна, начальник юридичного управління Євген Пристрома, представники відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва, прес-служби.

 

 

 

 

Європейський Союз є активним прихильником демократичного та економічного розвитку України, робить рішучі кроки для підтримки боротьби з корупцією в Україні. Завдяки Антикорупційній ініціативі ЄС в Україні (EUACI) Україна отримує допомогу у становленні новостворених антикорупційних агентств, включно з Вищим антикорупційним судом.

Учасники робочої зустрічі обговорили необхідні кроки і обсяги підтримки EUACI у формуванні Вищого антикорупційного суду.

Голова ДСА України поінформував присутніх про затверджену у Вищому антикорупційному суді чисельність суддів у кількості 39 одиниць, з яких 12 – судді Апеляційної палати суду, а також про наміри вже найближчим часом призначити тимчасово виконуючого обов’язки керівника апарату цього суду, аби розпочати реєстраційну процедуру.

Катерина Ткешелашвілі означила концепцію допомоги, котру буде надано ДСА України у процесі налагодження роботи Вищого антикорупційного суду. Зокрема, йдеться про групу експертів, які мають досвід в організації роботи судів у напрямках: організаційного становлення суду, адміністрування суду, менеджменту в суді, міжнародного права, добору персоналу, інформаційних технологій, комунікацій тощо. За словами голови EUACI, вказані експерти надаватимуть підтримку міжвідомчій робочій групі, що буде створена вже незабаром та працюватиме над питаннями організації та забезпечення роботи Вищого антикорупційного суду.