flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розпочато спецпідготовку 381 кандидата на посади суддів

27 серпня 2018, 18:06

27 серпня 2018 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк взяв участь у відкритті спеціальної підготовки кандидатів на посади суддів, яку Національна школа суддів України розпочала в шести локаціях: у містах Києві, Львові, Харкові, Дніпрі, Одесі та Чернівцях. У своїй вітальній промові Зеновій Холоднюк привітав кандидатів на посаду судді з отриманням нового статусу – слухача Національної школи суддів України - та наближенням до здійснення мрії – стати суддею.

За словами Голови ДСА України, на сьогодні  Національна школа суддів України забезпечує підготовку висококваліфікованих кадрів для системи правосуддя. Зеновій Васильович висловив тверде переконання, що нові високопрофесійні майбутні судді повною мірою зможуть повернути довіру до судової влади, прагнучи від самого початку досягати найвищих результатів у щоденній праці. 

Очільник ДСА України відзначав, що на сьогодні пріоритетним напрямом є проведення судової реформи з метою реалізації принципів верховенства права і забезпечення кожному громадянину права на справедливий розгляд справ незалежним та неупередженим судом. Зеновій Холоднюк підкреслив, що дана реформа забезпечить функціонування судової влади, що відповідає суспільним очікуванням щодо незалежного та справедливого суду, а також європейській системі цінностей та стандартам захисту прав людини. 

Також з  вітальним словом до кандидатів на посаду судді звернулися: ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, член Вищої ради правосуддя Наталя Волковицька, заступник Голови Вищої кваліфікаційного комісії суддів України Станіслав Щотка, проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олександр Рожко.