flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України провів робочу зустріч з представниками Програми USAID "Нове правосуддя"

30 серпня 2018, 12:44

29 серпня 2018 року відбулася робоча зустріч Голови ДСА України Зеновія Холоднюка з керівником  Програми USAID "Нове правосуддя" Девідом Воном, під час якої обговорено майбутні напрямки співробітництва. 

Також у робочій зустрічі взяли участь: заступник керівника Програми USAID "Нове правосуддя" Наталя Петрова, юридичний радник Програми Сергій Сученко, радник Голови ДСА України Ірина Войтюк, начальник управління з питань персоналу  Олег  Дробинський,  в. о. начальника управління інформатизації та судової статистики Антоніна Поліщук, начальник планово-фінансового управління Ярослав Покотило, представники відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва, прес-служби. 

Голова ДСА України поінформував учасників зустрічі про нинішній стан реалізації судової реформи в Україні, зокрема про оптимізацію судів, визначення нормативної чисельності суддів у новоутворених судах, бюджетного процесу. Крім того, пан Зеновій Холоднюк ознайомив присутніх із здійсненими та запланованими кроками Державної судової адміністрації України в процесі формування Вищого антикорупційного суду, що були реалізовані після 5 серпня поточного року внаслідок набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" у зв’язку з прийняттям Закону України "Про Вищий антикорупційний суд". Очільник ДСА України зауважив, що з набранням чинності вказаного закону розпочалась та триває активна робота Державної судової адміністрації України зі створення і забезпечення діяльності Вищого антикорупційного суду.

Пан Девід Вон під час зустрічі повідомив про готовність Програми USAID "Нове правосуддя" бути донорами для ДСА України в питанні підтримки організації та забезпечення роботи Вищого антикорупційного суду. Крім окресленого, під час робочої зустрічі обговорено майбутні напрямки співробітництва ДСА України та  Програми USAID "Нове правосуддя", зокрема, співпрацю з питання здійснення аналізу системи правосуддя та порівняння обсягів ресурсного забезпечення, навантаження, показників впровадження на рівні держави та конкретних судів.