flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено оцінювання програм, що фінансувалися Канадою протягом останніх 10 років

19 вересня 2018, 17:08

19 вересня 2018 року відбулась робоча зустріч заступника Голови ДСА України Людмили Гізатуліної з експертом з управління та керівником проекту незалежної компанії Екорис (Ecorys) Томиславом Нововичем.

Також у зустрічі взяли участь: радник Голови ДСА України Ірина Войтюк, начальник юридичного управління Євген Пристрома, працівники відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України.

Експерт компанії Екорис перебуває в Україні з метою здійснення оцінювання програм, що фінансувалися Канадою в Україні з 2009/10 до 2017/18 років в сфері організаційного забезпечення діяльності судів України. Експертом обговорено питання подальшого запровадження результатів, досягнутих в ході реалізації програмам Міністерства міжнародних справ Канади, відповідність і гнучкість програм, що фінансувалися Канадою під час зміни напрямків роботи та потреб України, узгодженість і координація програм Канади з діяльністю інших партнерів (донорів), уроки та висновки впровадження програм та інновацій в органах судової влади.

 

Під час обговорення Людмила Гізатуліна повідомила присутнім, що ДСА України співпрацює з Канадою в рамках реалізації кількох проектів з 2006 року. Протягом останніх 10 років відбулися суттєві зміни в роботі судової системи України, і чимало змін відбулося завдяки упровадженню українсько-канадських проектів. "Наразі, - відзначила заступник Голови ДСА України, - реалізовується українсько-канадський Проект підтримки судової реформи (грудень 2016 року –  грудень 2020 року). Його метою є підсилення незалежності судової системи в Україні. Проект передбачає трьох-компонентний підхід до підсилення і вдосконалення процедур в діяльності органів судочинства. ДСА України, зокрема, співпрацює з Проектом за  напрямком: оптимізація практик судового адміністрування шляхом розширення можливостей судових органів та запровадження більш ефективних процедур для гарантування уніфікованого рівня доступності правосуддя, оперативного реагування, дотримання принципів гендерної рівності та ефективного служіння громаді в українських судах. Завдяки успішній багаторічній співпраці реалізовано ряд заходів та надано підтримку в організаційному забезпеченні діяльності судів України", - сказала Людмила Гізатуліна.

Довідково:

Оцінювання програм, що фінансувалися Канадою в Україні з 2009/10 до 2017/18 років, здійснює відділ оцінювання програм міжнародної допомоги Міністерства міжнародних справ Канади з метою інформування  Міністерства міжнародних справ Канади в процесі прийняття рішень, вивчення досвіду і покращення надання міжнародної технічної допомоги Канадою.