flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДСА України відбулася робоча зустріч із експертами Проекту ЄС "Право-Justice"

20 вересня 2018, 15:49

20 вересня 2018 року відбулася робоча зустріч заступника Голови ДСА України Людмили Гізатуліної з міжнародними експертами Проекту ЄС "Право-Justice" Анною Адамскою - Галланд, Марі Вердан та Даріушом Сіліцкі.

Також у зустрічі взяли участь: радник Голови ДСА України Ірина Войтюк, начальник управління з питань об’єктів державної власності Ірина Галівець, працівники відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України.

Експертами Проекту Анною Адамскою - Галланд та Даріушом Сіліцкі під час робочої зустрічі  презентовано концепцію діяльності модельних судів в рамках Проекту ЄС "Право-Justice". Концептуально діяльність модельних судів має реалізовуватись через чотири етапи, так звані, "творчі пакети". Зокрема, підготовка: вибір судів, формування робочої групи; генеральний план: ідентифікація та опис відповідних рішень; імплементація; реалізація запропонованих рішень, яка у разі успішного запровадження буде поширена на всю Україну.

Експерт Анна Адамска – Галланд зазначила, що особливу увагу під час реалізації проекту буде приділено саме забезпеченню безпеки суддів та учасників судового процесу та комфортному перебуванню у суді відвідувачів суду.

Людмила Гізатуліна поінформувала представників Проекту про нещодавні законодавчі зміни щодо Служби судової охорони та висловила сподівання про якнайшвидше призначення керівника такої Служби.

Даріуш Сіліцкі зауважив, що з метою поширення досвіду організації роботи "модельного суду" на всю державу, а також за результатами реалізації проекту "модельного суду" буде сформовано відповідний посібник для судів України, який міститиме рекомендації, детальні інструкції та практичні поради.

Учасники зустрічі висловили очікування, що внаслідок успішної реалізації "модельного суду" з‘явиться можливість значно покращити організаційне забезпечення судів України.

Під час робочої зустрічі учасниками обговорено подальші спільні кроки стосовно створення та забезпечення функціонування модельних українських судів та критеріїв визначення українських судів, на базі яких будуть створені такі "зразкові" суди.