flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України налагоджує співпрацю з Судовою адміністрацією Норвегії

18 жовтня 2018, 09:33

17 жовтня 2018 року відбулась робоча зустріч заступника Голови ДСА України Людмили Гізатуліної з Радником Голови Судової адміністрації Норвегії, колишнім її Головою, Тором Лангбахом, керівником проектів співпраці посольства Королівства Норвегія в Україні Петтером Бауком та координатором проектів посольства Королівства Норвегія в Україні  Дмитром Лозою.

Оскільки зустріч із представниками Судової адміністрації Норвегії  відбувається вперше, то Людмила Гізатуліна поінформувала гостей  про статус, повноваження та функції ДСА України, стан реалізації судової реформи та основні виклики, що стоять перед судовою адміністрацією. Також пані Людмила повідомила про позитивний досвід співпраці ДСА України з Національною судовою адміністрацією Литви.  В свою чергу, пан Тор Лангбах ознайомив присутніх з історією становлення, повноваженнями Судової адміністрації Норвегії.  

Під час обговорення учасники робочої зустрічі відзначили багато спільностей у повноваженнях, функціях, викликах та проблемних питаннях, що є в обох інституціях. Зокрема, Судова адміністрація Норвегії також функціонує з 2002 року та є адміністративним органом, відповідальним за управління та організацію діяльності судів Норвегії.

У ході зустрічі Тор Лангбах ознайомив присутніх з порядком здійснення Судовою адміністрацією Норвегії міжнародної співпраці. З Україною така співпраця здійснюється відповідно до  Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про технічне та фінансове співробітництво.

"В рамках реалізації судової реформи для ДСА України є надзвичайно важливим  практичний досвід реалізації подібних питань в Норвегії", - зазначила Людмила Гізатуліна.

На зустрічі обговорено майбутні можливі напрями співробітництва ДСА України з Судовою адміністрацією Норвегії.

Також у зустрічі взяли участь: радник Голови ДСА України Ірина Войтюк, працівники управління забезпечення діяльності керівництва ДСА України.

 Довідково:

 22 березня 2017 року Верховною Радою України ухвалено Закон України «Про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Норвегія про технічне та фінансове співробітництво».

Відповідна Угода була підписана Президентом України 18 жовтня 2016 року в місті Осло під час офіційного візиту Глави держави до Королівства Норвегія.

Документ створює рамкові, організаційно-правові засади українсько-норвезького співробітництва у сфері залучення та використання міжнародної технічної допомоги, та сприятиме розвитку технічного та фінансового співробітництва між двома державами.