flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Державної судової адміністрації України зустрівся з головою Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні

14 лютого 2019, 09:20

13 лютого 2019 року Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк провів робочу зустріч з Головою Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EUACI) Катериною (Екою) Ткешелашвілі.

Ека Ткешелашвілі під час зустрічі наголосила, що добір суддів до Вищого антикорупційного суду знаходиться на завершальному етапі, а відтак, необхідно розпочати роботу над створенням нормативної бази суду, написанням проектно-кошторисної документації, розпочати організаційні заходи із реєстрації установи.

Голова Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні поінформувала Зеновія Холоднюка про те, що за підсумками спільної наради представників міжнародної технічної допомоги, що працюють у сфері правосуддя, та які задіяні у заходах із підтримки становлення антикорупційних структур, досягнуто домовленостей про подальшу підтримку створення Вищого антикорупційного суду.

Зеновій Холоднюк повідомив представникам EUACI про те, що найближчим часом буде призначено тимчасового виконувача обов‘язків керівника апарату суду, який відповідатиме за організацію роботи суду і безпосередньо працюватиме з представниками міжнародних Проектів.

Голова Державної судової адміністрації України поінформував присутніх про створення двох робочих груп для започаткування роботи Вищого антикорупційного суду. Зокрема, робочої групи, котра працюватиме над проектами нормативно-правових актів суду, інша – над створенням проектно-кошторисної документації для введення у експлуатацію приміщень суду з урахуванням особливостей здійснення правосуддя цим судом.

"Ми розуміємо всю відповідальність, що покладена на Державну судову адміністрацію України в частині утворення і забезпечення діяльності Вищого антикорупційного суду, тому, зі свого боку, відповідально ставимося до виконання всіх завдань, що необхідні для започаткування роботи установи", - наголосив Зеновій Холоднюк.