flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Державна судова адміністрація України розробила проект антикорупційної програми на 2019 рік

04 березня 2019, 10:18

Державна судова адміністрація України розробила проект Антикорупційної програми на 2019 рік

Антикорупційну програму Державної судової адміністрації України на 2019 рік (далі – Програма) розроблено на виконання статті 19 Закону України "Про запобігання корупції", відповідно до вимог Методології оцінювання корупційних ризиків у діяльності органів влади, затвердженої рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – Національного агентства) від 2 грудня 2016 року № 126, Методичних рекомендацій щодо підготовки антикорупційних програм органів влади, затверджених рішенням Національного агентства від 19 січня 2017 року № 31, та Порядку підготовки, подання антикорупційних програм на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції та здійснення їх погодження, затвердженого рішенням Національного агентства від 08 грудня 2017 року № 1379.

Державна судова адміністрація України є державним органом у системі правосуддя, який здійснює організаційне та фінансове забезпечення діяльності органів судової влади в межах повноважень, установлених законом.

Засади загальної відомчої політики – підвищення ефективності роботи із запобігання та протидії корупції у ДСА України відповідно до законодавства й усунення ймовірних корупційних ризиків і запобігання можливому вчиненню корупційного чи пов’язаного з корупційним ризиком правопорушення.

Загальні засади запобігання та протидії корупції в діяльності ДСА України випливають із повноважень, які виконує ДСА України для організаційного та фінансового забезпечення діяльності органів судової влади.

Політика ДСА України щодо запобігання та протидії корупції ґрунтується на принципах верховенства права, прозорості й відкритості діяльності ДСА України, доброчесності та формування негативного ставлення до корупції працівників ДСА України й полягає в реалізації запланованих антикорупційних заходів ДСА України.

Заходи з реалізації запобігання та протидії корупції в діяльності ДСА України, а також інші заходи спрямовані на запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням.

За результатами оцінки корупційних ризиків у ДСА України затверджено звіт , який включає опис ідентифікованих корупційних ризиків у діяльності ДСА України, чинники корупційних ризиків і можливі наслідки корупційного правопорушення чи правопорушення, пов’язаного з корупцією.

До звіту за результатами оцінки корупціних ризиків у Державній судовій адміністрації України додається таблиця оцінених корупційних ризиків ДСА України та заходів щодо їх усунення.

Проект програми опубліковано з метою забезпечення публічного обговорення та надання пропозицій і зауважень до неї.

Пропозиції та зауваження надсилати на e-mail: vakhula@court.gov.ua