flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародні донорські організації визнали плідною співпрацю з ДСА України в започаткуванні роботи Вищого антикорупційного суду

26 березня 2019, 17:09

26 березня 2019 року відбулася робоча зустріч Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка з представниками міжнародних донорських організацій, під час якої обговорено питання створення Вищого антикорупційного суду.

У зустрічі взяли участь: заступник Голови Місії США в Україні Памела Тремонт, директор Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс, радник з правових питань Відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Олена Кустова, заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні, доктор Анніка Вайдеманн, спеціаліст з політичних питань Представництва Європейського Союзу в Україні Хенрік Ларсен, економіст Представництва  Міжнародного валютного фонду в Україні Марія Чебанова, заступник Голови ДСА України Людмила Гізатуліна, радник Голови ДСА України Ірина Войтюк, Голова Служби судової охорони Валерій Бондар, тимчасово виконуючий обов’язки керівника апарату Вищого антикорупційного суду Олексій Жуков, архітектор, професор Олег Слєпцов, представники відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва.

Зеновій Холоднюк висловив вдячність за співпрацю й підтримку ДСА України у вирішенні питань започаткування діяльності Вищого антикорупційного суду представникам міжнародних донорських організацій.

Інформуючи присутніх про здійснені та заплановані кроки Державної судової адміністрації України, Голова ДСА України повідомив, що процес формування Вищого антикорупційного суду знаходиться на фінальному етапі: затверджено граничну чисельність суддів у кількості 39 одиниць, з яких 12 суддів Апеляційної палати цього суду; здійснено організаційно-технічне забезпечення діяльності Громадської ради міжнародних експертів; Вища рада правосуддя ухвалила внести Президентові України подання про призначення на посади 10 суддів Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду та 25 суддів Вищого антикорупційного суду; затверджено  тимчасову структуру та штатний розпис; прийнято до сфери управління ДСА України будівлі для розміщення суду; призначений тимчасово виконуючий керівника апарату Вищого антикорупційного суду здійснив реєстрацію юридичної особи – новоутворений суд та організовує інші заходи щодо роботи суду; оголошено конкурс на зайняття посади керівника апарату Вищого антикорупційного суду.

"Питання забезпечення діяльності суду наразі для ДСА України є пріоритетними. Зокрема, йдеться про формування апарату суду, проведення ремонтних робіт та реконструкції приміщень, забезпечення безпеки в суді. У зв’язку з тим, що приміщення, в яких буде працювати Вищий антикорупційний суд, необхідно переобладнати під його потреби, то тимчасово суд буде розміщено в будівлі, що вивільнилася після ліквідації Апеляційного суду Київської області. Впевнений, що результатом реконструкції приміщень буде сучасна споруда, яка стане взірцем судової установи в Україні",-  наголосив Зеновій Холоднюк.

Заступник Голови Представництва Європейського Союзу в Україні, доктор Анніка Вайдеманн наголосила, що для Європейського Союзу, як і для українського народу, дуже важливо побачити, що Вищий антикорупційний суд працює. Також, пославшись на свій багаторічний досвід роботи, доктор Вайдеманн зауважила: "Високопрофесійний персонал, який працюватиме з суддями,  є надзвичайно важливим як для українських громадян, так і для міжнародної спільноти".

Очільник ДСА України запевнив присутніх, що процес добору  державних службовців апарату суду буде прозорий та відкритий – через проведення конкурсу, чим буде надано можливість доступу до роботи в новоствореному суді високопрофесійним фахівцям.

"Вважаємо плідною нашу співпрацю з ДСА України в започаткуванні роботи Вищого антикорупційного суду",підсумувала заступник Голови Місії США в Україні Памела Тремонт.

Зеновій Холоднюк запевнив присутніх, що ДСА України вживає та вживатиме й надалі всіх можливих заходів, аби Вищий антикорупційний суд розпочав діяльність своєчасно, а судді та апарат суду працювали у нових, комфортних, безпечних та належних умовах.