flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА звернеться до ДБР у зв’язку із поновленням на посаді начальника теруправління в Київській області Бадахова

14 червня 2019, 11:32

Державна судова адміністрація має намір звернутися до Державного бюро розслідувань у зв'язку із незаконним поновленням Назіра Бадахова на посаді начальника теруправління ДСА в Київській області.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба ДСА.

У ДСА України також оскаржили рішення Донецького окружного адміністративного суду, який скасувавши наказ про звільнення керівника Територіального управління ДСА в Київській області Назіра Бадахова, фактично поновив на посаді корупціонера.

21 травня 2019 року Донецький окружний адміністративний суд поновив на посаді Назіра Бадахова, екс-начальника Територіального управління Державної судової адміністрації в Київській області.

У Державній судові адміністрації переконані, що при прийнятті такого рішення не взято до уваги Постанову Голосіївського районного суду, яка визнає існування реального конфлікту інтересів в діях Бадахова.

Голосіївський райсуд визнав, що Назір Бадахов використовував свої повноваження в приватних інтересах, отримуючи значні матеріальні блага з порушенням чинного законодавства.

"Згодом правомірність рішення Голосіївського районного суду Києва підтвердив Київський апеляційний суд, відмовивши пану Бадахову в апеляції. Ми вважаємо, що цими рішеннями українських судів Назіра Бадахова визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення, а значить - він не має права займати будь-які державні посади. Саме тому ми вирішили оскаржити рішення Донецького окружного адмінсуду, а також вирішили звернутись з цього приводу до Держбюро розслідувань", - зазначив голова ДСА Зеновій Холоднюк в коментарі Українським Новинам.

З рішенням судів і повним текстом повідомлення можа ознайомитись тут.