flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Українська делегація продовжує вивчати досвід охорони судів у Канаді

18 липня 2019, 09:18

17 липня  2019 року українська  делегація, у складі якої перебуває Голова ДСА України, розпочала знайомство з організацією адміністрування та охорони судів у Вікторії, столиці провінції Британська Колумбія.

Вікторія - третя столиця, яку відвідали представники судової влади України.  Перед цим робочі зустрічі проходили в столиці провінції Онтаріо Торонто та столиці Канади - Оттаві.

У Міністерстві юстиції Британської Колумбії відбулася  робоча зустріч з Річардом Файфом, заступником Генерального прокурора, Ліндою Кавано, заступницею Міністра юстиції, головною аналітикинею  з питань діяльності та політики  Ерін Тернер та суперінтендантом Дарсі Егглстоном.

Пан Файф відзначив, що зустріч відбувається на землі корінних племен, при цьомунеаголосив,  що згідно з урядовою політикою кожна офіційна зустріч тепер починається з вияву  поваги до корінного населення і співчуття за порушення прав та  страждання,  які їм довелося перенести.

Заступник Генерального прокурора поінформував про забезпечення роботи судів  та організацію їх охорони (у провінції Британська Колумбія 89 судових установ, 46 з яких складають суди, що  працюють в режимі виїзних судових засідань). Річард Файф зауважив, що існують певні відмінності в організаційній структурі, чисельності служб в Україні та провінції Британська Колумбія, хоча їх місія однакова: охорона  судів та  забезпечення   безпеки суддів та всіх учасників судового  процесу.

Заступниця міністра Лінда  Кавано, яка є директоркою Служби шерифів та  відповідальною за адміністрування судів, зазначила, що для того, аби відповідати викликам, що постали перед судовою системою, служба шерифів реформує свою діяльність, і представила стратегічний план розвитку Служби, в якому визначені  бачення, місія і ключові цінності Служби судової охорони.

За словами пані Кавано, ключовим  напрямком  діяльності залишається рекрутинг (в рік відбувається 72 нових призначення),  ключовими цінностями - честь, непорушність, цілісність,  відповідальність.

Було представлено організаційну структуру, напрямки діяльності, оперативний бюджет  Служби шерифів.

Щодо збору негласної оперативної інформації,  то, за словами Дарсі Егглстона, окремої такої структури у Службі шерифів немає, але шерифи можуть скористатися інформацією, що  є у кінної поліції, яка має доступ до єдиної федеральної бази даних. З метою прискореного вирішення нагальних питань у Британській Колумбії створено Спільну  робочу групу з розробки і обміну оперативною  інформацією.

Представники Вищої ради правосуддя, Державної судової адміністрації України, Служби судової охорони ставили масу запитань стосовно законодавчого забезпечення діяльності Служби шерифів,  взаємодії Служби з виконавчою та судовою гілками влади, чинників успішної роботи Служби. Отримана інформація  стане важливим підґрунтям для розбудови Служби судової охорони  України.