flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено заступника керівника апарату Вищого антикорупційного суду

31 липня 2019, 10:54

31 липня 2019 року  Головою Державної судової адміністрації України видано наказ № 272/к, яким Літвінову Оксану Іванівну призначено на посаду заступника керівника апарату Вищого антикорупційного суду з встановленням випробувального строку на три місяці. Наказ видано відповідно до абзацу другого пункту 55 Положення про проведення конкурсів для призначення на посади державних службовців у судах, органах та установах системи правосуддя, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 05.09.2017 № 2646/0/15-17.

Оскільки 29 липня 2019 року на адресу Державної судової адміністрації України надійшов лист № 299/19 Голови Вищого антикорупційного суду Танасевич О. В., яким не погоджується призначення Літвінової О. І. на посаду заступника керівника апарату вказаного суду, то враховуючи норми законодавства, у разі непогодження головою суду кандидатури переможця конкурсу Голова Державної судової адміністрації України, як суб’єкт призначення, зобов’язаний призначити такого переможця без відповідного погодження, але з обов’язковим встановленням строку випробування до 6 місяців.

Разом з тим, варто відзначити, що Державною судовою адміністрацією України, як суб’єктом призначення на посаду заступника керівника апарату Вищого антикорупційного суду, відповідно до статей 56 – 58 Закону України "Про запобігання корупції" та постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року № 171, організовано проведення спеціальної перевірки щодо Літвінової О. І.  За результатами вказаної перевірки інформації, що перешкоджає зайняттю Літвіновою О. І. посади, яка передбачає зайняття відповідального або особливо відповідального становища, або посади з підвищеним корупційним ризиком не виявлено.

Як відомо, відповідно до наказу ДСА України від 21 травня 2019 року № 486 "Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади заступника керівника апарату Вищого антикорупційного суду" Комісією з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя проведено конкурс на зайняття вакантної посади державної служби категорії "А" в системі правосуддя заступника керівника апарату Вищого антикорупційного суду.

За результатами відкритого та прозорого конкурсу переможцем визначено Літвінову Оксану Іванівну (витяг з протоколу засідання Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя № 8 від 14.06.2019).