flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено Інструкцію з діловодства в місцевих та апеляційних судах України

21 серпня 2019, 15:14

Наказом Державної судової адміністрації України від 20 серпня 2019 року № 814 затверджено Інструкцію з діловодства в місцевих та апеляційних судах України (далі – Інструкція). Інструкція погоджена Державною архівною службою України – органом, який реалізує державну політику у сфері архівної справи та діловодства.

Інструкція передбачає єдиний підхід до порядку ведення діловодства в місцевих та апеляційних судах всіх юрисдикцій, що дозволить оптимізувати систему документообігу судів. Крім того, встановлює загальні вимоги до організації роботи з документами в суді незалежно від способу фіксації та відтворення інформації, що міститься в документах, включаючи їх підготовку, реєстрацію, облік і контроль за виконанням.

Інструкція набирає чинності через 10 днів з дня видання наказу.

Одночасно, втрачають чинність три нині діючих накази ДСА України:

від 20.02.2013 № 28 "Про затвердження Інструкції з діловодства в господарських судах України";

від 17.12.2013 № 173 "Про затвердження Інструкції з діловодства в місцевих загальних судах, апеляційних судах областей, апеляційних судах міст Києва та Севастополя, Апеляційному суді Автономної Республіки Крим та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ";

від 17.12.2013 № 174 "Про затвердження Інструкції з діловодства в адміністративних судах України".