flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося відкриття нового офісу П’ятого апеляційного адміністративного суду

23 серпня 2019, 16:57

23 серпня 2019 року в Одесі відбулася урочиста церемонія відкриття нового офісу П’ятого апеляційного адміністративного суду.

У церемонії взяли участь Голова П'ятого апеляційного адміністративного суду Джабурія О. В., Голова Вищої ради правосуддя Говоруха В. І., голова Ради суддів України Моніч Б. С., Голова Державної судової адміністрації України Холоднюк З. В., член Вищої ради правосуддя Артеменко І. А., Голова Ради адвокатів Одеської області Бронз Й. Л., Керівник консульсько-правового відділу Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Єнс Краус-Массе, суддя адміністративного суду м. Марсель Серж Гонсалес, Голова Служби судової охорони Бондар В. І., представники державної влади та місцевого самоврядування, дипломати, судді, адвокати, науковці тощо.

"Особисто мені дуже приємно, що ви сьогодні знайшли час та вирішили розділити з нами таку урочисту подію – відкриття нового офісу П’ятого апеляційного адміністративного суду.  За сприяння Державної судової адміністрації України в Одесі з’явився новий суддівський офіс, який став показовим результатом невпинної та плідної роботи багатьох спеціалістів. Варто сказати, що саме спільними зусиллями ми збудували справжній європейський храм правосуддя, який покликаний захищати права та свободи. Адже головною метою реконструкції будівлі П’ятого апеляційного адміністративного суду стало максимальне наближення до європейських стандартів судочинства – а отже, необхідно було створити сучасний високотехнологічний простір, що забезпечить доступність та належну якість правосуддя", - відкрив урочистості очільник Олександр Джабурія.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк висловив захоплення проведеною роботою, адже в новому офісі П'ятого апеляційного адміністративного суду створено комфортні умови для доступу до правосуддя. Очільник ДСА України презентував присутнім стан організаційного забезпечення діяльності судів.

Указом Президента України від 29 грудня 2017 року № 455/2017 утворено П’ятий  апеляційний адміністративний суд в апеляційному окрузі, що включає Одеську, Миколаївську та Херсонську області, з місцезнаходженням у місті Одеса. Новостворений суд розпочав свою роботу 3 жовтня 2018 року.

За ініціативи Державної судової адміністрації України розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 липня 2016 року № 465 до сфери управління Державної судової адміністрації України передано будівлі військового містечка, загальною площею 7514,0 кв. м, з метою забезпечення Одеського апеляційного адміністративного суду (у подальшому П'ятого апеляційного адміністративного суду) належним службовим приміщенням.

З огляду на те, що будівельні роботи в новому приміщенні суду розпочалися наприкінці грудня 2016 року, враховуючи, що передана до сфери управління Державної судової адміністрації України, перебувала в занедбаному стані, будівельні роботи виконані в надзвичайно стислі терміни, що дозволило ввести в експлуатацію будівлю по вул. Софіївська, 19 в м. Одесі.

Конструкція будівлі, що складається з двох трьохповерхових частин, з’єднаних між собою переходом дозволила облаштувати комфортні офіси суддів, просторі зали судових засідань, зони очікування, окремі кімнати для медіації, ознайомлення з матеріалами справ, адвокатів, особистого прийому громадян та представників юридичних осіб керівництвом суду з урахуванням європейських стандартів. За зразок при облаштуванні нового офісу П'ятого апеляційного адміністративного суду було взято Баварський адміністративний суд, розташований в Мюнхені.


На сьогодні в суді облаштовано: 42 кабінети суддів,  10 залів судових засідань з системами відеоконференцзв’язку, 2 конференц-зали для проведення брифінгів, семінарів, зборів та нарад суддів, робочих зустрічей, канцелярію, зони очікування, архів, бібліотеку, кімнати медіації.Архітектурно-планувальним рішенням забезпечено зонування приміщення на: офіси суддів, службового призначення (кабінети працівників апарату суду, архів, серверна), вільного доступу (зали судових засідань, канцелярія, вхідна група з вестибюлем, зони очікування, кімнати для ознайомлення з матеріалами справ, санвузли).

Створено також відповідні умови для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення створено відповідні умови з розміщенням залів судових засідань, канцелярії, універсальних кабін санвузлів на рівні першого поверху. На вході до суду облаштовано розсувні двері, пандуси, встановлено кнопку виклику на воротах для маломобільних груп населення. Навігаційний стенд та назви приміщень для осіб з вадами зору оздоблено рельєфно-крапковим шрифтом (шрифт Брайля).

Крім того, у новому офісі встановлено мультизональну систему кондиціонування повітря, облаштовано системи водопостачання, водовідведення, каналізації, освітлення, систему сніготанення, обладнано охоронну та протипожежну системи сигналізації.

Під час урочистостей, крім презентації П'ятого апеляційного адміністративного суду, проведено круглий стіл з метою обговорення сучасних викликів правосуддя, а також оглядову екскурсію "Суд зсередини" та відвідано художню виставку.

Більше інформації за посиланнями:

https://m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0PJjC0SKQFhlZdB4zXq3eNb3iDAhI5ViU17DsAawebjBuycyhCVgs50qQ&feature=youtu.be&v=5AjkmppOfSY 

https://fakty.com.ua/ua/videos/v-odesi-vidkryly-novyj-ofis-p-yatogo-apelyatsijnogo-adminsudu-pivdennogo-okrugu/

http://reporter.od.ua/na-prospekte-gagarina-otkrylsya-pyatyj-apellyaczionnyj-administrativnyj-sud/

https://censor.net.ua/photo_news/3144551/gosudarstvennaya_sudebnaya_administratsiya_ukrainy_otkryla_novoe_zdanie_apellyatsionnogo_adminsuda_v

https://ukranews.com/ua/news/649736-dsa-vidkryla-nove-prymishhennya-apelyatsijnogo-adminsudu-v-odesi