flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбувся другий щорічний форум "Виконання рішень національних судів в Україні"

02 жовтня 2019, 15:03

1 жовтня 2019 року представники юридичної спільноти обговорювали стан виконання Україною рішень ЄСПЛ в групі справ "Юрій Миколайович Іванов проти України" і "Бурмич та інші проти України", а також пріоритети та заходи, яких потрібно вжити для виконання рішень ЄСПЛ та рішень національних судів.

Одна із сесій форуму була присвячена обговоренню заходів, які необхідно вжити для створення ефективної системи виконання рішень в Україні та питанню розробки єдиної системи збору даних.

Заступник Голови Державної судової адміністрації України Сергій Чорнуцький, виступаючи на форумі, звернув увагу на те, що стан виконання судових рішень має покращити Єдиний державний реєстр виконавчих документів.

"Такий реєстр забезпечить збирання, зберігання, захист, облік та пошук електронних виконавчих документів і дозволить моніторити стан їхнього виконання", - підкреслив Сергій Чорнуцький. Він також додав, що Єдиний державний реєстр виконавчих документів має остаточно вирішити існуючу на сьогодні проблему відсутності обліку всіх виконавчих документів, а також забезпечити зручні інструменти моніторингу та контролю за станом їх виконання.

Форум відбувся за ініціативи Асоціації правників України та за підтримки проекту Ради Європи "Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини".