flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві стартував10-й ювілейний кубок "Феміди" з футболу

11 листопада 2019, 11:28

У Києві розпочався 10-й ювілейний турнір з міні-футболу серед суддів, працівників судів, органів та установ системи правосуддя України.
Перед початком турніру у вітальному слові Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, який є членом команди ДСА України "Феміда", привітав учасників з початком свята футболу та побажав командам хорошої та красивої гри без травм.

"Цей турнір є особливим. У цьому році в ньому братиме участь 26 команд. Перехідний кубок, який був завойований минулого року, привезли з Кіровоградщини, позаминулого – він став трофеєм команди з Миколаївщини. У цьому році переможця дізнаємось за результатами ювілейних змагань, в яких беруть участь ще дві нових команди. Це означає, що турнір все більше привертає до себе уваги і набуває чималої популярності", - наголосив Зеновій Холоднюк. 

Очільник ДСА України також додав, що оргкомітетом турніру підготовлено сюрприз – за підсумками змагань найкращого гравця буде рекомендовано для участі у складі національної збірної з футболу у чемпіонаті Європі або світу.

До привітань з початком турніру приєдналися і представники Конституційного Суду України та Верховного Суду. Зокрема, нещодавно обрана суддя Конституційного Суду України Галина Юровська побажала командам натхнення, терпіння, здоров’я та спортивних і професійних здобутків. "Бо незалежна судова влада без здорового способу життя просто неможлива", - наголосила вона.

Вже перший день змагань з міні-футболу команда Державної  судової адміністрації України завершила упевненою перемогою. Протистояння зі своїми колегами з Дніпропетровська закінчилося із рахунком 5:2 на користь киян. Один з голів господарі пропустили з пенальті, яке призначив суддя матчу Кирило Тарасенко за порушення у штрафному майданчику. Ще на 5 м‘ячів своєчасно зреагував голкіпер Вадим Чанов, врятувавши ворота від гострих атак дніпрян.

Загалом матч пройшов у постійній боротьбі, масою цікавих ігрових моментів та під гарячу і потужну підтримку вболівальників. Деякі прийшли підтримати свої команди навіть із дітьми.

Підсумовуючи перший день змагань, в яких брали участь 26 команд з різних регіонів України, можна сказати, що побажання організаторів турніру грати коректно, красиво, з повагою один до одного цілком дотримані. Вболівальники побачили дійсно красивий, захоплюючий та об’єднуючий футбол.

Далі буде.