flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ДСА України підбили підсумки першого етапу проекту реорганізації бізнес процесів

12 листопада 2019, 16:15

З 12 листопада 2019 року в Державній судовій адміністрації України розпочалося обговорення результатів проекту з реорганізації бізнес процесів, що розпочався рік тому.

Зокрема, у листопаді 2018 року, за сприяння Канадсько-українського Проекту підтримки судової реформи, в управліннях ДСА України розпочалося проведення досліджень кількох процесів діяльності та оптимізації роботи.

Наразі, спільно з канадськими колегами пані Памелою Райдер-Лахі, експерткою з питань судового адміністрування, Проекту підтримки судової реформи (Канада) та Наталією Городецькою, старшою менеджеркою Управління міжнародних програм, Офісу уповноваженого з федеральних судових справ Канади, триває обговорення результатів реалізації пілотного проекту з реорганізації бізнес процесів, огляд концепції та інструментарію РБП.

Голова ДСА України Зеновій Холоднюк, вітаючи членів робочої групи з питань реорганізації бізнес процесів зазначив, що започаткований минулого року процес оптимізації організації роботи в структурних підрозділах ДСА України дозволив визначити проблемні ланки в документообігу, спростити процес погодження документів, оптимізувати закупки витратних матеріалів та систиматизувати їх розподіл.

Звертаючись до канадських колег, очільник ДСА України зазначив, що для Державної судової адміністрації України є надзвичайно актуальний досвід Канади в питаннях забезпечення діяльності судів. "Підготовлений за підтримки проекту методичний посібник щодо реагування у разі виникнення надзвичайних ситуацій став настільною книгою в усіх судах та територіальних управліннях ДСА України. Такого ж результату ми очікуємо і від реорганізації процесів у ДСА України, далі у територіальних управліннях, а потім у судах, зокрема, при утворенні централізованих архівів судів, збереженні документів після ліквідації судів, утворенні електронного архіву справ та документів", -  підсумував Зеновій Холоднюк.

Канадські експерти також відзначили плідність співпраці з ДСА України та її територіальними управліннями, визнали добрими результати, які отримали під час роботи, та підтвердили готовність у продовженні співпраці над впровадженням пілотного проекту з реорганізації виробничих процесів у ДСА України.

Протягом трьох днів робоча група, створена з працівників ДСА України, а саме: заступника Голови ДСА України Людмили Гізатуліної, радниці Голови ДСА України Ірини Войтюк, генерального директора Державного підприємства "Інформаційні судові ситсеми" Олега Тертичного, в. о. начальника юридичного управління Тетяни Опанасюк, начальника управління організаційного забезпечення та контролю Тетяни Парубченко, начальника відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва Олени Ігнатченко, начальника управління інформатизації та судової статистики Олександра Слоніцького, а також відповідальних працівників управлінь,  працюватиме над оптимізацією інших процесів.

Представлення результатів реорганізації робочих процесів відбудеться 18 листопада. До цього часу учасники робочої групи розроблять рекомендації щодо заходів, які забезпечать короткострокові і довгострокові зміни в роботі ДСА України.