flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги суддів, працівників системи правосуддя

18 грудня 2019, 16:00

До уваги суддів, працівників системи правосуддя! Інформація щодо відрядження суддів!

ДСА України звертає увагу суддів, працівників системи правосуддя на те, що повідомлення про необхідність відрядження суддів до інших судів буде надсилатися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України після формування її нового складу.

Як відомо, повноваження членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України припинилися з дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування" (далі – Закон).

Абзацом третім розділу ІІ Закону визначено, що Вища рада правосуддя протягом 90 днів із дня набрання чинності Законом (з 07.11.2019) формує за результатами конкурсу склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України  відповідно до Закону України "Про судоустрій і статус суддів".

Відповідно після формування нового складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Державною судовою адміністрацією України повідомлення про необхідність відрядження суддів будуть надсилатися за належністю.

Довідково: підстави розгляду питання щодо відрядження суддів до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення) встановлює ДСА України, керуючись пунктом 2 розділу ІІ Порядку відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації (як тимчасового переведення), затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя
від 24.01.2017 №
 54/0/15-17.