flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ДСА України взяли участь у засіданні робочої групи Верховного Суду з питань вирішення проблеми надмірної тривалості судових проваджень

22 травня 2020, 13:41

22 травня відбулася зустріч робочої групи Верховного Суду з питань вирішення проблеми надмірної тривалості судових проваджень відповідно до практики Європейського суду з прав людини.

До участі в заході, який проходив у режимі відеоконференцзв’язку, долучились представники Верховного Суду, Вищої ради правосуддя, Верховної Ради України, Міністерства юстиції України, Державної судової адміністрації України та Ради Європи.

Учасники зустрічі обговорили питання визначення тривалості судового провадження в Європейському суді з прав людини, практику країн-членів Ради Європи щодо запровадження ефективних засобів правового захисту для вирішення проблеми надмірної тривалості судових проваджень та результати аналізу судової практики в аспекті визначення тривалості провадження в кримінальних та цивільних справах.

Від Державної судової адміністрації України в робочій зустрічі взяли участь: в. о. начальника юридичного управління Тетяна Опанасюк та заступник начальника управління з питань інформатизації та судової статистики Антоніна Поліщук.

Робоча зустріч проходила в рамках проекту Ради Європи "Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини".